Επί 8 χρόνια έχτιζε με 700.000 σπίρτα τον πύργο του Αιφελ και τελικά έφαγε άκυρο από τα ρεκόρ Γκίνες

aifel

Θα μπορούσε να πει κανείς να ότι τα όνειρα του Ρίσαρ Πλοντ να φτιάξει το ψηλότερο γλυπτό από σπίρτα στον κόσμο έγιναν... στάχτη.

Ο Γάλλος πέρασε τα τελευταία οκτώ χρόνια συναρμολογώντας επιμελώς 706.900 σπίρτα για να φτιάξει ένα μοντέλο του Πύργου του Άιφελ ύψους 7.19 μέτρων, ξεπερνώντας άνετα το υπάρχον ρεκόρ κατά μισό και μέτρο. 

Δυστυχώς για κείνον την περασμένη εβδομάδα το βιβλίο Γκίνες του επεφύλαξε άσχημα νέα: Χρησιμοποίησε λάθος σπίρτα για να του κατοχυρωθεί το ρεκόρ, καθώς τα συγκεκριμένα

σπίρτα δεν είναι διαθέσιμα στο εμπόριο. 

View this post on Instagram

A post shared by richard Plaud (@toureiffelallumettes)

«Οι κριτές του βιβλίου Γκίνες έβγαλαν την ετυμηγορία τους, χωρίς να δουν τον πύργο μου στην πραγματικότητα», έγραψε στο Facebook.

Ο Πλοντ, ένας δημοτικός υπάλληλος μιας τοπικής αρχής, δήλωσε ότι το Γκίνες του είπε ότι τα σπίρτα πρέπει να είναι διαθέσιμα στο εμπόριο και δεν μπορούν να κοπούν, να αποσυναρμολογηθούν ή να παραμορφωθούν πέρα από κάθε αναγνώριση.

«Καθώς τα σπίρτα δεν είναι διαθέσιμα στο εμπόριο και δεν αναγνωρίζονταν ως κανονικά σπίρτα, η προσπάθεια ακυρώθηκε», ήταν η απόφαση του Γκίνες, δήλωσε ο Πλοντ.

«ΜΕΓΆΛΗ ΑΠΟΓΟΉΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα