Επίδειξη στρατιωτική ισχύος στη θάλασσα: RIMPAC 2016 και «Ημέρα Ναυτικού» από τη Ρωσία

«Μέγα το της θαλάσσης κράτος» είχε πει ο Περικλής κατά την εποχή της αθηναϊκής θαλασσοκρατορίας, και το αξίωμα αυτό εξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερα, καθώς ποτέ στην ιστορία δεν υπήρξε υπερδύναμη με αξιώσεις χωρίς κραταιό πολεμικό ναυτικό.

Η πολυεθνική RIMPAC πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, διοργανώνεται από τις ΗΠΑ και είναι η μεγαλύτερη ναυτική άσκηση στον κόσμο. Η φετινή είναι η 25η σε μια σειρά ασκήσεων που άρχισαν το 1971.

Σε αυτήν, που διαρκεί ως τις 4 Αυγούστου (άρχισε στις 30 Ιουνίου) συμμετέχουν 26 χώρες,
με 45 πολεμικά πλοία, πέντε υποβρύχια, πάνω από 200 αεροσκάφη και 25.000 άτομα προσωπικό, από την Αυστραλία, το Μπρουνέι, τον Καναδά, τη Χιλή, την Κολομβία, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ινδία, την Ινδονησία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τη Μαλαισία, το Μεξικό, την Ολλανδία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νορβηγία, την Κίνα, το Περού, τη Νότια Κορέα, τις Φιλιππίνες, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη, το Βασίλειο των Τόνγκα, τη Μ. Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Τα στιγμιότυπα είναι εντυπωσιακά.

Επίσης, από πλευράς του, το ρωσικό πολεμικό ναυτικό γιόρτασε την 320 ετών ιστορία του στις 31 Ιουλίου, γιορτάζοντας την «Ημέρα του Ναυτικού».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα