Ερντογάν: Ανάγκη που δεν μπορεί πλέον να αναβληθεί η δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους

O Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την ομιλία του στα θυρανοίξια της Συριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας Mor Efrem στον Άγιο Στέφανο Κωνσταντινούπολης, τόνισε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να αυξήσει τις διπλωματικές προσπάθειες για την επίτευξη ηρεμίας στις μάχες μεταξύ ισραηλινών και παλαιστινιακών δυνάμεων.

Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε: ”Όσοι κλείνουν τα μάτια στα εγκλήματα μίσους δυστυχώς υπονομεύουν τη βούληση των διαφορετικών πολιτισμών να ζήσουν μαζί ειρηνικά”, είπε.

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε λέγοντας: ”Το Παλαιστινιακό ζήτημα βρίσκεται στη ρίζα των

προβλημάτων στην περιοχή μας. Εάν το ζήτημα αυτό δεν επιλυθεί δίκαια, η περιοχή μας θα συνεχίσει να νοσταλγεί την ειρήνη” είπε.

Στην συνέχεια πρόσθεσε: ”Η μόνιμη ειρήνη στη Μέση Ανατολή είναι δυνατή μόνο με την οριστική επίλυση του προβλήματος Παλαιστίνης-Ισραήλ. Η υλοποίηση ενός ανεξάρτητου και γεωγραφικά ολοκληρωμένου παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, είναι μια ανάγκη που δεν μπορεί να αναβληθεί άλλο. Ειδάλλως θα κλιμακωθεί η ένταση στην περιοχή και θα οδηγηθούμε σε περισσότερη αιματοχυσία”.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε επίσης: ”Η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσουν οι συγκρούσεις το συντομότερο δυνατό και να μειωθεί η ένταση που έχει κλιμακωθεί με τα πρόσφατα γεγονότα. Είμαστε αποφασισμένοι να εντείνουμε και να συνεχίσουμε τις διπλωματικές προσπάθειες που έχουμε ξεκινήσει για την αποκατάσταση της ηρεμίας”, δήλωσε.

Πηγή: Anadolu

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΜεσανατολικό: Ορατός ο κίνδυνος ανάφλεξης στη Μέση ΑνατολήΥΠΕΞ: Ασφαλείς οι 150 Έλληνες προσκυνητές στους Άγιους Τόπους - Σύντομα ο επαναπατρισμός τουςΈλληνας από το Ισραήλ στην ΕΡΤ: Καθαρίζουν εν ψυχρώ παιδάκια και γυναίκες
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ερντογάν, Ανάγκη,erntogan, anagki