Ερντογάν: Θα παραιτηθώ αν αποδειχθεί ότι η Τουρκία κάνει εμπόριο πετρελαίου με το ISIS

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί εάν αποδειχθούν οι ισχυρισμοί Πούτιν ότι η Τουρκία κάνει εμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

«Αν αποδειχτεί κάτι τέτοιο, η τιμή του έθνους μας θα επέβαλλε να μην παραμείνω στη θέση μου» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στο περιθώριο της διάσκεψης για το κλίμα στο Παρίσι, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Hurriyet Daily News,
που επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σημειώνεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, δήλωσε στο περιθώριο της ίδιας διάσκεψης ότι η Ρωσία διαθέτει πληροφορίες που επιβεβαιώνουν ότι πετρέλαιο από πηγές υπό τον έλεγχο του ISIS περνά από την Τουρκία σε «βιομηχανική κλίμακα», τονίζοντας ότι η Μόσχα εκτιμά πως η κατάρριψη του Su-24 έγινε για να προστατευτούν οι παράνομες παραδόσεις πετρελαίου από τη Συρία στην Τουρκία.

«Έχουμε λάβει επιπλέον πληροφορίες που επιβεβαιώνουν ότι πετρέλαιο από τις πετρελαιοπηγές που ελέγχονται από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους μπαίνει στην τουρκική επικράτεια σε βιομηχανική κλίμακα. Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η απόφαση κατάρριψης του αεροσκάφους μας προέκυψε λόγω της επιθυμίας να προστατευτεί η ασφάλεια των οδών παράδοσης πετρελαίου σε λιμάνια, όπου φορτώνεται σε τάνκερ» είπε ο Πούτιν.

«Δεν είμαστε τόσο ανέντιμοι ώστε να αγοράζουμε πετρέλαιο από τρομοκράτες. Αν αποδειχθεί ότι το έχουμε κάνει στα αλήθεια, θα παραιτηθώ. Εάν υπάρχουν αποδείξεις, ας τις παρουσιάσουν, και θα τις λάβουμε υπόψιν», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, σημειώνοντας πως οι χώρες από τις οποίες η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο «είναι γνωστές».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα