Ερωτευμένη σωφρονιστική υπάλληλος φέρεται να βοήθησε τους δραπέτες της Νέας Υόρκης

O Richard Matt και ο David Sweat, οι δύο φυλακισμένοι που κατάφεραν να το σκάσουν με κινηματογραφικό τρόπο από το σωφρονιστικό ίδρυμα Clinton της Νέας Υόρκης, κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι και οι αρχές τώρα προσπαθούν να βρουν ποιος σωφρονιστικός υπάλληλος τους βοήθησε.

Όπως αναφέρει το CNN, μια γυναίκα που έραβε τις στολές των φυλακισμένων ανακρίνεται από την αστυνομία και κάποιοι υποστηρίζουν πως η ίδια γνώριζε
τους άνδρες... «πολύ καλά». Παρ' όλο που η γυναίκα δεν έχει συλληφθεί ή καταδικαστεί με κάποια κατηγορία, η εγκληματολόγος Casey Jordan υποστήριξε πως η πιθανότητα κάποια υπάλληλος να έχει βοηθήσει τους δραπέτες είναι πολύ μεγάλη.

«Δεν θέλω να παραδεχτώ ότι συμβαίνει, αλλά ξέρω γυναίκες που έχουν γνωρίσει άνδρες στις φυλακές ενώ δουλεύουν εκεί, τους ερωτεύτηκαν, παραιτήθηκαν και τους παντρεύτηκαν μόλις αυτοί απελευθερώθηκαν», ανέφερε η Jordan, συμπληρώνοντας πως η συγκεκριμένη τάση ονομάζεται «υβριστοφιλία», ένα σύνδρομο που ανέφερε πρώτη φορά ο σεξολόγος John Money, το οποίο αφορά στις γυναίκες που διεγείρονται από άτομα που έχουν διαπράξει εξαιρετικά βίαια εγκλήματα.

Ο Matt και ο Sweat ήταν πράγματι δύο ειδεχθείς εγκληματίες, με τον πρώτο να έχει απαγάγει, ληστέψει και σκοτώσει ένα άνδρα το 1997 και τον δεύτερο να έχει αφαιρέσει την ζωή ενός σερίφη το 2002.

This graphic shows how 2 killers escaped from a maximum-security prison http://t.co/em0FZgv38I pic.twitter.com/djQy9IGOTf

TIME.com (@TIME) June 9, 2015

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως οι δύο άνδρες κατάφεραν να δραπετεύσουν χρησιμοποιώντας τρυπάνια και άλλα θορυβώδη εργαλεία για να κόψουν ένα κομμάτι του τοίχου των κελιών τους, ώστε, περιπλανώμενοι μέσα στους υπονόμους, να βρουν μια έξοδο προς την επιφάνεια. Όταν μάλιστα οι αρχές έψαξαν τους υπονόμους, βρήκαν ένα περιπαιχτικό σημείωμα.

'Have a nice day' note left behind by both escaped convicted murderers.

MANHUNT UNDERWAY: http://t.co/OYZlDwyw20 pic.twitter.com/17koz7REVP

— Breaking News Feed (@PzFeed) June 7, 2015

Αυτό που προκαλεί μεγάλα ερωτήματα είναι το πως οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν είδαν ή άκουσαν την προσπάθεια των φυλακισμένων να αποδράσουν και το πως βρήκαν τα εργαλεία που χρησιμοποίησαν.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα