Εύα Καϊλή: «Θα έρθω να ζήσω στην Ιταλία - Η Ε.Ε. και το κόμμα μου δεν με υπερασπίστηκαν»

H Eύα Καϊλή παραχώρησε συνέντευξη στην ιταλική  Corriere Dela Serra όπου τόνισε πως η παράταξή της το ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΕΕ δεν την υπερασπίστηκαν στην υπόθεση Qatargate.

Η κ. Καϊλή δήλωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφια στις ευρωεκλογές. «Ήλπιζα ότι οι πολίτες της ΕΕ θα έβλεπαν την αλήθεια πριν ψηφίσουν τον Ιούνιο, αλλά η απαγόρευση να μιλήσω για την υπόθεση αυτή καθιστά αδύνατο να είμαι καν υποψήφια», σημείωσε.

«Θεωρώ εξοργιστική τη σιωπή ολόκληρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε έναν τέτοιο αντισυνταγματικό περιορισμό

του δικαιώματός μου να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου και να μιλάω για όλα όσα έχουν διαρρεύσει έντεχνα και έχουν σχεδιαστεί εναντίον μου. Ευελπιστώντας σε πολιτικά οφέλη, η Πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα και το κόμμα μου, αντί να υπερασπιστούν τους θεσμούς, προσπάθησαν, πριν από τις εκλογές, να κρύψουν την ανικανότητά τους να σεβαστούν τις αρχές της Ένωσης και να διασφαλίσουν τις ελευθερίες και τα προνόμια των βουλευτών. Δημιουργήθηκε ένα επικίνδυνο προηγούμενο που επιτρέπει στη δικαστική εξουσία να παρεμβαίνει στην πολιτική, υπονομεύοντας ανεπανόρθωτα την ακεραιότητα του ευρωπαϊκού θεσμού», δήλωσε η πρώην αντιπρόεδρος της ευρωβουλής. 

Ερωτηθείσα για τα μελλοντικά της σχέδια είπε: «Θα επικεντρωθώ στην τεχνολογική πολιτική, και αν τα πράγματα πάνε όπως τα περιμένω, βλέπω στο μέλλον να εργάζομαι για λογαριασμό των γυναικών και των παιδιών που είναι θύματα αποτυχιών του συστήματος.  

Επίσης η Ευα Καϊλή είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα μετακομίσει στην Ιταλία ενώ σε ερώτηση για το αν σκοπεύει να το πράξει αυτό επειδή ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι είναι Ιταλός, είπε:  «Επειδή είναι μια χώρα που τη θεωρώ πατρίδα μου για διάφορους λόγους και επειδή στην Ιταλία υπάρχει μια όμορφη λέξη όπως “εγγύηση” που πρέπει να μεταφραστεί σε όλη την Ευρώπη. Στην Ιταλία υπάρχουν κάποια κόμματα που αντιτίθενται σε δίκες με πολιτικά κίνητρα και ζητούν το σεβασμό του τεκμηρίου αθωότητας ανεξάρτητα από το κόμμα του κατηγορουμένου».

Keywords
Τυχαία Θέματα