Φεστιβάλ Βερολίνου: Τέλος το φύλο στα βραβεία ερμηνείας

Η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου ανακοίνωσε ότι από την επομένη χρονιά καταργεί την απονομή βραβείων ερμηνείας ξεχωριστά σε άνδρες και γυναίκες ηθοποιούς.

Στη διοργάνωση του 2021, η οποία, όπως ανακοινώθηκε θα διεξαχθεί το δεκαήμερο 11 - 21 Φεβρουαρίου, με φυσική παρουσία και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας λόγω πανδημίας, η Μπερλινάλε θα απονείμει από ένα βραβείο για τον καλύτερο πρώτο και δεύτερο ρόλο, ανεξαρτήτως φύλου, καθώς η Ασημένια Άρκτος θα είναι πλέον gender-neutral.

Η πρωτοβουλία του σημαντικού φεστιβάλ έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει την κινηματογραφική

βιομηχανία σε ζητήματα φύλου.

First decisions for the 2021 festival. The Berlinale 2021 is being planned as a physical festival. A hybrid model is intended for the @efm_berlinale / New: Gender-Neutral Performance Awards https://t.co/QT3umHHVAP

— Berlinale (@berlinale) August 24, 2020

Επίσης, καταργείται οριστικά το Βραβείο Άλφρεντ Μπάουερ, η απονομή του οποίου πέρυσι είχε ματαιωθεί, μετά από δημοσιεύματα που αποκάλυψαν ότι ο διάσημος σκηνοθέτης και ιδρυτής του φεστιβάλ είχε διατελέσει υψηλόβαθμο μέλος του ναζιστικού κόμματος.

Το πρόγραμμα της Μπερλινάλε θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο, Lady Gaga στην νέα ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ για τη δολοφονία του Gucci Η Μαρίνα Σάττι στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αριστουργήματα από τη συλλογή της βασίλισσας Ελισάβετ για πρώτη φορά εκτός Μπάκιγχαμ
Keywords
Τυχαία Θέματα