Φίλια πυρά σε Τσίπρα και από την ΚΟΕ : Επώδυνος συμβιβασμός το πρωτοσέλιδο του «δρόμου της Αριστεράς»

Η ΚΟΕ είναι μια από τις συνιστώσες που ανήκει στην εσωτερική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα. Το τελευταίο διάστημα το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ρούντι Ρινάλτι έχει αποστασιοποιηθεί και εκφράζει ανοικτά τις διαφωνίες του, στο θέμα της συμφωνίας στο Eurogroup,
αλλά και στην επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Άλλωστε βουλευτές που πρόσκεινται στην ΚΟΕ, όπως η Ελένη Σωτηρίου από την Αττική, η Βάσω Λέβα από τη Φθιώτιδα, ο Βασίλης Χατζηλάμπρου από την Αχαϊα αλλά και ο Δημήτρης Κοδέλας, εξέφρασαν δημόσια τη διαφωνία του με την επιλογή Παυλόπουλου, αν και τον στήριξαν με την ψήφο τους.

Στο σαββατιάτικο φύλλο της εφημερίδας που κυκλοφορεί ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο είναι : «Επώδυνος συμβιβασμός», αναφέροντας ακόμη: «Αποφυγή θανάτου από πιστωτική ασφυξία έναντι διατήρησης της εποπτείας. Εν αμφιβόλω τα άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων. Παραμένει ζητούμενο το τέλος της λιτότητας».

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) ιδρύθηκε το 2003, και προσχωρεί την ίδια χρονιά στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, πρωτοστατώντας στη δημιουργία του «Αντιιμπεριαλιστικού χώρου». Στις εθνικές εκλογές του 2004 προέτρεψε τα μέλη και τους φίλους της να ψηφίσουν το Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ), αν και δεν συμμετείχε στους εκλογικούς συνδυασμούς του σχήματος. Στις δημοτικές εκλογές του 2006, η ΚΟΕ εκλέγει αρκετούς δημοτικούς και δύο περιφερειακούς συμβούλους. Η ΚΟΕ ανακοινώνει τη συμμετοχή της στο ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2007.

Στις αρχές του 2010, η ΚΟΕ από κοινού με την ΚΕΔΑ αποφάσισαν να σταματήσουν την έκδοση των εφημερίδων τους (Αριστερά! και Ενότητα αντίστοιχα) προκειμένου να εκδώσουν μια νέα εφημερίδα της Αριστεράς, η οποία θα εκφράζει όλο το χώρο της Αριστεράς. Το νέο εγχείρημα, που έκανε την εμφάνισή του το Φλεβάρη του 2013, ονομάστηκε Δρόμος της Αριστεράς και κυκλοφορεί κάθε Σάββατο.

Η συντακτική επιτροπή της εφημερίδας αποτελείται από ανένταχτους αριστερούς, καθώς και μέλη των δύο οργανώσεων. Ο πιο γνωστός συνεργάτης εξωτερικού της εφημερίδας είναι ο Μουμία Αμπού Τζαμάλ, δημοσιογράφος, ακτιβιστής και μέλος των Μαύρων Πανθήρων, ο οποίος είναι καταδικασμένος σε θάνατο στις ΗΠΑ. Επίσης συνεργάτης της εφημερίδας είναι ο Βραζιλιάνος σκιτσογράφος και ακτιβιστής Κάρλος Λατούφ, τα σκίτσα του οποίου (ιδιαίτερα αυτά για την Παλαιστίνη και τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού) είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο.
Keywords
Αναζητήσεις
πάτρα ο βουλευτής χατζηλαμπρου ειναι της κομμουνιστικης τάσης συριζα
Τυχαία Θέματα