Γάζα: Ο Νετανιάχου διέταξε την εκκένωση της Ράφα πριν από την εισβολή του ισραηλινού στρατού

Παλαιστίνιοι κοιτούν τα συντρίμμια μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διέταξε τον ισραηλινό στρατό να προετοιμαστεί για την απομάκρυνση του πληθυσμού της παλαιστινιακής πόλης Ράφα πριν από μια εισβολή στη Νότια Γάζα.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ προέβη στην ανακοίνωση αυτή την Παρασκευή μετά από διεθνείς

επικρίσεις για το σχέδιο του να εισβάλει ο στρατός στην πόλη της Γάζας στα σύνορα με την Αίγυπτο όπου έχει συγκεντρωθεί τεράστια μερίδα του παλαιστινιακού πληθυσμού. 

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι η Ράφα είναι το τελευταίο εναπομείναν προπύργιο της Χαμάς και ότι πρέπει να στείλει στρατεύματα για να ολοκληρώσει το πολεμικό του σχέδιο κατά της ισλαμικής μαχητικής ομάδας. Αλλά περίπου 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν συνωστιστεί στην πόλη αφού διέφυγαν από τις μάχες σε άλλα σημεία της Γάζας.

«Είναι αδύνατο να επιτευχθεί ο στόχος του πολέμου χωρίς να εξοντώσουμε τη Χαμάς και να αφήσουμε τέσσερα τάγματα της Χαμάς στη Ράφα» και αυτό απαιτεί επίσης «οι άμαχοι να απομακρυνθούν από τις εμπόλεμες ζώνες», επισημαίνει το γραφείο του Νετανιάχου σε ένα δελτίο τύπου.

BREAKING: Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu has ordered a plan to evacuate civilians from Rafah.

Follow live updates: https://t.co/e0RnBaZkXD

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γάζα, Νετανιάχου, Ράφα,gaza, netaniachou, rafa