Η ανάποδη συκιά της αρχαίας ρωμαϊκής πόλης Baiae που αψηφά τη βαρύτητα (Βίντεο)

.

Τα αρχαία ερείπια του Baiae, κοντά στη σύγχρονη πόλη Bacoli, στην Ιταλία, φιλοξενούν ένα ιδιαίτερο δέντρο το οποίο έχει γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο και είναι μία ανάποδη συκιά.

Κοιτάζοντας το ανθεκτικό δέντρο που αναπτύσσεται από το ταβάνι μιας αρχαίας ρωμαϊκής καμάρας, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί ονομάζεται το ανάποδο δέντρο. Είναι κυριολεκτικά ανεστραμμένο, αναπτύσσεται προς το έδαφος, κάτι που είναι αρκετά σπάνιο, αναφέρει το Odditycentral.

Κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς πώς κατέληξε εκεί η συκιά ή για πόσο καιρό αναπτύσσεται, αλλά ένα πράγμα είναι

σίγουρο - παρά την παράξενη θέση της, η συκιά αν Baia δυναμώνει κάθε χρόνο, και μερικές φορές αποδίδει ακόμη και καρπούς.

Η κοινή συκιά (Ficus carica) ήταν ένα από τα πρώτα φυτά που καλλιεργήθηκαν ποτέ από τον άνθρωπο, ενώ απολιθώματα συκιάς έχουν βρεθεί στην κοιλάδα του Ιορδάνη και χρονολογούνται από το 9400 π.Χ. Έτσι, είναι μάλλον ταιριαστό για αυτό το συγκεκριμένο δέντρο που αψηφά τη βαρύτητα να βρίσκεται στην αρχαία ρωμαϊκή πόλη Baiae.

Οι συκιές προτιμούν συνήθως ξηρά και ηλιόλουστα μέρη, αλλά οι ισχυρές ρίζες τους και η ικανότητα να ευδοκιμούν με λίγο νερό επιτρέπουν στο φυτό να στηρίζεται σε αφιλόξενα μέρη, και το ανάποδο δέντρο είναι απόδειξη αυτού.

Κάποτε ήταν ένα ζωντανό καταφύγιο για την άρχουσα τάξη της Ρώμης, το Baiae είναι σήμερα ένα αρχαιολογικό πάρκο που προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια, η ανάποδη συκιά έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα του χώρου. Εξάλλου, είναι η απόδειξη ότι η φύση βρίσκει πάντα έναν τρόπο.

Related...Ιταλία: Η τρομερή σύμπτωση με Κρεμονέζε και Αργεντινή που «δείχνει» πρωταθλήτρια τη ΝάπολιΠόντσα: Πλοίο παλεύει με τα «κολασμένα» κύματα στην Ιταλία(βίντεο)Ιταλία: Γιατί ο Ντενάρο δεν είναι το μεγάλο αφεντικό της Κόζα Νόστρα
Keywords
Τυχαία Θέματα