Η εποχή της παγιέτας

Οι τάσεις στη μόδα έρχονται και φεύγουν ακολουθώντας μια συνεχή ροή ανακύκλωσης παλαιότερων δεκαετιών. Όσο όμως κι αν αλλάζουν, ένα είναι βέβαιο. Η γιορτινή περίοδος είναι πάντα συνυφασμένη με μεγαλοπρέπεια, γκλίτερ και λάμψη. Λάμψη παντού! Στους χώρους όπου κινούμαστε, στον στολισμό που επιλέγουμε, στα δώρα που προσφέρουμε και φυσικά στο μακιγιάζ και στα ρούχα μας.

Τώρα είναι η ιδανική εποχή για να ενδώσουμε στον μαξιμαλισμό χωρίς ενοχές. Μεταλιζέ υφές και παγιέτες αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ενδυματολογικές μας επιλογές, παραπέμποντας στην εποχή της ντίσκο και των ξέφρενων

πάρτι. Είναι ενδιαφέρον ότι φέτος τα λαμπερά στοιχεία βρίσκονται στο κανάλι της μόδας πολύ πριν την εορταστική περίοδο. Το σπουδαιότερο; Προτείνονται, ανάλογα με τους συνδυασμούς που θα επιλέξουμε, από το πρωί έως το βράδυ. Τα μεταλλικά χρώματα στα ρούχα έχουν ήδη κυκλοφορήσει από αρχές φθινοπώρου σε καθημερινά υφάσματα όπως τζιν και βαμβάκι κάνοντας αναμφισβήτητα τις ημέρες μας πιο… λαμπερές. Η τάση της παγιέτας όμως βρίσκεται τώρα στο απόγειο της. Γιατί; Γιατί οι παγιέτες έχουν την ιδιότητα να φωτίζουν την επιδερμίδα, να κάνουν τα πρόσωπα να φαίνονται πιο λαμπερά, να δημιουργούν ένα ευχάριστο παιχνίδισμα που ταιριάζει με την εορταστική μας διάθεση. Ακόμη κι αν η επιδερμίδα μας είναι θαμπή και κουρασμένη, από τα πολλά ξενύχτια των ημερών, ένα ρούχο με παγιέτα είναι ικανό να τη μεταμορφώσει και να χαρίσει την επιθυμητή λάμψη. Φέτος, οι περισσότεροι σχεδιαστές επέλεξαν να δείξουν μεγάλες παγιέτες σε εντυπωσιακά χρώματα. Ετσι, εκτός από τα συνηθισμένα μεταλλικά, χρυσό και ασημί, τα οποία βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στο παιχνίδι των συνδυασμών, μεγάλη ποικιλία συναντάμε και στις χρωματιστές παγιέτες, όπως κόκκινο, μπλε και πράσινο.

Για την ιστορία

Τα παγιετένια ρούχα έγιναν περισσότερο γνωστά χάρη στην αγάπη του Valentino για οτιδήποτε είχε λάμψη. Ο ίδιος έραβε στα υφάσματα του παγιέτες μαζί με κρύσταλλα Swarovski και άλλους ημιπολύτιμους λίθους δημιουργώντας εντυπωσιακά βραδινά κομμάτια. Την εποχή της ντίσκο, ο Ιβ Σεν Λοράν, ο Κριστιάν Λακρουά και ο Τζιάνι Βερσάτσε σχεδίαζαν απίθανα παγιετένια ρούχα που έκαναν τις οπαδούς της μόδας ανά την υφήλιο να παραμιλούν. Το βαρύτιμο στόλισμα των ρούχων είχε τότε και το ανάλογο κόστος δυσκολεύοντας τις λάτρεις της μόδας να αποκτήσουν αυτές τις δημιουργίες.

Αντιθέτως σήμερα, τα παγιετένια ρούχα κυμαίνονται σε ένα ευρύ τιμολογιακό φάσμα και είναι προσιτά από κάθε γυναίκα που αγαπά τη λάμψη.

Πως θα φορέσουμε τα παγιετένια ρούχα

Ανεξάρτητα με τις τάσεις και τις επιβολές της μόδας, είναι σημαντικό ό,τι επιλέγουμε να φορέσουμε να μας εκφράζει, να αντιπροσωπεύει το προσωπικό μας στυλ και να μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα.

Αν αγαπάμε τις αστραφτερές εμφανίσεις, τότε ένα φόρεμα ή ένα κοστούμι με εντυπωσιακές παγιέτες και ψηλές γόβες είναι ιδανικά για να λάμψουμε με αυτοπεποίθηση.

Εάν θέλουμε λάμψη με «μέτρο» μπορούμε να φορέσουμε μια φούστα ή ένα παντελόνι από παγιέτες και να το συνδυάσουμε με ένα ωραίο τοπ ή ένα πουκάμισο. Επίσης, ένα βελούδινο σακάκι θα δέσει αρμονικά με την παγιετένια μας επιλογή.

Αν πάλι τα παγιετένια ρούχα δεν συμπεριλαμβάνονται στα αγαπημένα μας κομμάτια μπορούμε απλά να επιλέξουμε ένα ωραίο κόσμημα, μια βραδινή τσάντα ή μια γόβα από παγιέτες σε εντυπωσιακά χρώματα που είναι βέβαιο ότι θα αναδείξουν οποιοδήποτε ντύσιμο. 

Related...Τάση εβδομάδας: Λούρεξ, το ύφασμα που μας επιτρέπει να λάμπουμε χωρίς υπερβολέςΤα μεταλλικά ρούχα γίνονται κομμάτια καθημερινότηταςΗ τάση της εβδομάδας: Η επάνοδος του βελούδου
Keywords
Τυχαία Θέματα
Η εποχή της παγιέτας,