Η Γερμανία φέρεται να ενέκρινε την παράδοση 187 Leopard 1 στην Ουκρανία

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έδωσε το «πράσινο φως» για την εξαγωγή 187 αρμάτων μάχης Leopard 1στην Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Business Insider.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, τα άρματα θα προέλθουν από την αμυντική βιομηχανία - 88 από την Rheinmetall και 99 από τον όμιλο FGG, η χρηματοδότηση για την επισκευή τους ωστόσο δεν έχει ακόμη εξασφαλιστεί, ζήτημα που αναμένεται να διευθετηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Η παράδοση των Leopard 1 θα πραγματοποιηθεί το νωρίτερο έως τα μέσα του έτους, διευκρινίζεται, καθώς μέχρι τότε θα διαρκέσουν οι απαραίτητες επισκευές.

Bundesregierung erlaubt Industrie Ausfuhr von 187 Leopard-1-Panzern für die Ukraine: Was das für den Krieg bedeutet? https://t.co/kCTehd2gYF

— Jörg Schlüter3 (@Schluter3Jorg) February 7, 2023

Το ενδεχόμενο παράδοσης μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία εξακολουθεί - για την ώρα - να απορρίπτεται από το σύνολο των κομμάτων. Μετά τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Τόρστεν Φράι θεωρεί ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η ανάγκη για κάτι τέτοιο». Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να στηριχθεί η ουκρανική άμυνα ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα, πρόσθεσε ο κ. Φράι, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «μεσοπρόθεσμα δεν πρέπει να αποκλείεται τίποτα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Βρετανία: Αστυνομικός στο Λονδίνο καταδικάστηκε σε κάθειρξη 32 ετών για 49 σεξουαλικά αδικήματαΣεισμός στην Τουρκία: Η ελληνική ΕΜΑΚ έσωσε πατέρα και κόρη και από τα ερείπια (Βίντεο)Σεισμός:Πάνω από 5.000 οι νεκροί, διεθνής βοήθεια στην Τουρκία, προβλήματα πρόσβασης στην Συρία
Keywords
Τυχαία Θέματα
Γερμανία, 187 Leopard 1, Ουκρανία,germania, 187 Leopard 1, oukrania