Η Ρωσία στέλνει μισθοφόρους στην πρώτη γραμμή λόγω μεγάλων απωλειών, λέει η Βρετανία

Η Ρωσία έχει αναθέσει σε μισθοφόρους να κρατήσουν τομείς του μετώπου στην Ουκρανία, σε μια ένδειξη πως αντιμετωπίζει ελλείψεις σε μάχιμο πεζικό, ανέφερε την Παρασκευή το υπουργείο Άμυνας της χώρας, καθώς το Κίεβο εντείνει την αντεπίθεσή του στα νότια.

Η μεγαλύτερη εξάρτηση σε μισθοφόρους από τη ρωσική ιδιωτική εταιρεία στρατιωτικών υπηρεσιών Wagner Groupγια καθήκοντα πρώτης γραμμής αντί για ειδικές επιχειρήσεις, όπως συνηθίζεται,

ενδεχομένως να είναι άλλη μια ένδειξη ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πιέζονται πολύ, μετά από έξι μήνες πολέμου στην Ουκρανία.

Ωστόσο το βρετανικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι οι μισθοφόροι της Wagner ήταν μάλλον απίθανο να αντισταθμίσουν τις απώλειες των κανονικών μονάδων πεζικού ή να αλλάξουν την πορεία της ρωσικής εισβολής.

«Αυτή είναι μια σημαντική αλλαγή από την προηγούμενη απασχόληση της εταιρείας από το 2015, που κατά κανόνα αναλάμβανε αποστολές διαφορετικές από τη γενικότερη, μεγάλης κλίμακας δραστηριότητα του τακτικού ρωσικού στρατού» ανέφερε το υπουργείο μέσω Twitter.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 29 July 2022

Find out more about the UK government's response: https://t.co/CD3LU2jI92

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία, Βρετανία,rosia, vretania