Η Ζιλιέτ Μπινός νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Η Ζιλιέτ Μπινός στην πρεμιέρα της σειράς του Apple TV+ «The New Look», όπου υποδύεται την Κοκό Σανέλ. 12 Φεβρουαρίου 2024, Νέα Υόρκη. (Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Η Ζιλιέτ Μπινός παίρνει την σκυτάλη από την Πολωνή σκηνοθέτιδα Αγκνιέσκα Χόλαντ και αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Για την ιστορία, ο πρώτος πρόεδρος που επιλέχθηκε αρχικά από τα 40 ιδρυτικά μέλη

της Ακαδημίας το 1989 ήταν ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν.

Τον διαδέχτηκε ο Βιμ Βέντερς το 1996 και μέχρι το 2020, ενώ ακολούθησε η Χόλαντ, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος μέχρι που αποφάσισε να παραιτηθεί.

«Δεν είμαι άνθρωπος που θα κάνει εύκολα πίσω, αλλά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είμαι πρώτα απ′ όλα σκηνοθέτις. Και σε αυτό θέλω να επικεντρωθώ τα επόμενα χρόνια...για μένα, ήρθε η ώρα να αποχωρήσω», σημειώνει η Αγκνιέσκα Χόλαντ.

«Γνωρίζοντας ότι η Ζιλιέτ Μπινός είναι πρόθυμη να πάρει τη σκυτάλη ενισχύει το αίσθημά μου ότι αυτή είναι μία απόφαση που ελήφθη τη σωστή στιγμή. Δεν θα μπορούσα να ευχηθώ να έχω καλύτερη διάδοχο, μιας που εκπροσωπεί τόσο έντονα και πειστικά τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο καθ′ όλη τη διάρκεια της εντυπωσιακής καριέρας της».

With Agnieszka Holland deciding to step down and fully dedicate her time to filmmaking again, the Academy Board has now unequivocally proposed Juliette Binoche as new Academy President to European Film Academy members.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζιλιέτ Μπινός, Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου,ziliet binos, evropaikis akadimias kinimatografou