ΗΠΑ: Καταιγισμός πυρών με τουλάχιστον έναν νεκρό αστυνομικό στο Τζέρσεϊ

Τουλάχιστον ένας αστυνομικός έπεσε νεκρός και δύο ακόμη τραυματίστηκαν την Τρίτη κατά τη διάρκεια πυροβολισμών σε παντοπωλείο στο Τζέρσεϊ Σίτι των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές ένα ακόμη άτομο έχει τραυματιστεί χωρίς να γίνουν γνωστές λεπτομέρειες γύρω από την ιδιότητά του.

The #HCPO is confirming that one police officer has been fatally shot today in #JerseyCity. Two add'l officers & one civilian have also been

struck by gunfire but they are stable. Avoid the entire area surrounding MLK Blvd & Bayview Ave. More info to follow.

— ProsecutorSuarezHCPO (@HCPOProsecutor) December 10, 2019

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

Η αστυνομία στην παρούσα φάση δεν συνδέει το συμβάν με τρομοκρατικά κίνητρα.

Οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για «βροχή» από σφαίρες που έπεφταν κατά διαστήματα σε κεντρική οδική αρτηρία, με το περιστατικό να διαρκεί συνολικά τουλάχιστον μια ώρα.

Don’t let anyone tell you this is normal.

The gun lobby has bought Republican silence on gun violence—but they won’t buy ours.

Our thoughts are with #JerseyCity today, but so should our perseverance to act. pic.twitter.com/I3iKED5aYo

— Julián Castro (@JulianCastro) December 10, 2019

Η εκπρόσωπος του FBI, Πάτι Χάρτμαν, Patty δήλωσε ότι περισσότεροι από ένας αξιωματικοί έχουν πυροβοληθεί αλλά δεν έδωσε άλλες πληροφορίες.

Δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί, ομάδες ελεύθερων σκοπευτών και ομοσπονδιακοί πράκτορες έσπευσαν στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή, στην οποία βρίσκεται εκτός των άλλων ένα καθολικό σχολείο, μερικά καταστήματα, ένα εβραϊκό παντοπωλείο και ένα κομμωτήριο.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους άνδρες και τις γυναίκες της αστυνομικής υπηρεσίας του Τζέρσεϊ, ειδικά με τους αστυνομικούς που πυροβολήθηκαν κατά τη διάρκεια του συμβάντος, καθώς και με τους κατοίκους και τους μαθητές που βρίσκονται σε καθεστώς απαγόρευσης εξόδου», δήλωσε ο Δημοκρατικός Κυβερνήτης, Φιλ Μέρφι.

Οι ριπές ακούστηκαν σε τακτά χρονικά διαστήματα από τις 12.30 το μεσημέρι (τοπική ώρα), αλλά υποχώρησαν γύρω στις 2 μ.μ. στην πόλη.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Χόγκαν Γκίντλεϊ, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε ενημερωθεί για τους πυροβολισμούς και παρακολουθεί το περιστατικό.

Το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης έστειλε προσωπικό έκτακτης ανάγκης και η μονάδα αντιτρομοκρατικών δυνάμεων βρίσκεται σε επιφυλακής.

(με πληροφορίες από Associated Press, CNN)

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ ΗΠΑ: Απαγόρευση εισόδου σε Σαουδάραβα διπλωμάτη για φερόμενη εμπλοκή του στη δολοφονία Κασόγκι Πέθανε σε ηλικία 34 ετών τo σύμβολο του Ice Bucket Challenge Αούνγκ Σαν Σου Κι: Από σύμβολο ειρήνης στο Διεθνές Δικαστήριο σε δίκη για γενοκτονία
Keywords
Τυχαία Θέματα