Ισπανία: Κόλαση φωτιάς σε πολυκατοικία 14 ορόφων - Δέκα νεκροί

Στους δέκα ανέρχονται οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε πολυώροφη πολυκατοικία στην Βαλένθια της Ισπανίας, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό του δημάρχου της πόλης το απόγευμα της Παρασκευής. 

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο 14 ορόφων κτίριο κτίριο στην γειτονιά Καμπανάρ  και γρήγορα επεκτάθηκε σε ένα διπλανό.

Οι πυροσβέστες όπως φαίνεται σε πλάνα ΜΜΕ και βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media διέσωσαν ανθρώπους από

τα μπαλκόνια, ενώ 15 άτομα δεν έχουν ακόμη αντοπιστεί, σύμφωνα με το BBC.

Τουλάχιστον άλλα 14 άτομα, μεταξύ των οποίων έξι πυροσβέστες και ένα μικρό παιδί, έχουν τραυματιστεί, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

WATCH: Another footage of massive fire in 14-story building in Campanar of Valencia, Spain https://t.co/f2x7wnaHTmpic.twitter.com/e2SMfW7ugA

World Times (@WorldTimesWT) February 22, 2024

Οι ισχυροί άνεμοι βοήθησαν στην εξάπλωση της πυρκαγιάς δυσκολεύοντας και το έργο των πυροσβεστών αλλά υπάρχουν και υποψίες ότι ευθύνη για την ταχεία εξάπλωση της φωτιάς έχει και η από εύφλεκτο  υλικό πρόσοψη του κτιρίυ.

Περισσότερα από 20 συνεργεία της πυροσβεστικής κλήθηκαν στο σημείο   και μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής το τετράγωνο όπου εκτεινόταν η πολυκατοικία είχε μετατραπεί σε ένα μαύρο καπνισμένο κουφάρι.,

Το κτίριο περιλαμβάνει 138 διαμερίσματα και στεγάζει 450 κατοίκους, όπως ανέφερε η εφημερίδα El Pais, επικαλούμενη τον διευθυντή του κτιρίου.

Τοπικά ΜΜΕ και μάρτυρες ανέφεραν ότι οι πυροσβέστες διέσωσαν αρκετούς κατοίκους χρησιμοποιώντας γερανούς, συμπεριλαμβανομένου ενός ζευγαριού που ζούσε στον έβδομο όροφο.

Μια γυναίκα είπε στο TVE ότι είδε πυροσβέστες να προσπαθούν να σώσουν έναν έφηβο παγιδευμένο στον πρώτο όροφο του κτιρίου.

Cuatro personas murieron y 14 personas, entre ellas seis bomberos y un niño pequeño, resultaron heridas en el incendio de un edificio residencial de 14 pisos ubicado en el barrio de Campanar, Valencia, España

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισπανία, Κόλαση, - Τέσσερις, -φωτο,ispania, kolasi, - tesseris, -foto