Και η Σκωτία τοποθετεί γυναίκα σε χαρτονόμισμα. Η Ναν Σέφερντ σύντομα στα χαρτονομίσματα των 5 στερλινών

Η μυθιστοριογράφος και ποιήτρια Ναν Σέφερντ, εκπρόσωπος του πρώιμου σκωτσέζικου μοντερνισμού, θα εμφανίζεται πλέον στο χαρτονόμισμα των πέντε στερλινών.

Η Σέφερντ επελέγη από το συμβούλιο της Royal Bank of Scotland (RBS) και τα χαρτονομίσματα θα τεθούν σε κυκλοφορία το 2016. Είχε προηγηθεί η επιλογή της αστρονόμου Μαίρη Σόμερβιλ για το χαρτονόμισμα των 10 στερλινών, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2017.

Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται σε μια περίοδο
που ολοένα και περισσότερα έθνη επιλέγουν να τοποθετήσουν γυναικείες φιγούρες σε χαρτονομίσματα και κέρματα. Εκτιμάται ότι μόλις το 3% των προσώπων που εμφανίζονται σε χαρτονομίσματα σε όλο τον κόσμο είναι γυναίκες.

Υπενθυμίζουμε ότι το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα αντικαταστήσει τον Άντριου Τζάκσον με την Χάριετ Τάμπμαν στο νέο χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων. Ο Τζάκσον ήταν ο έβδομος πρόεδρος των ΗΠΑ και ήταν υποστηρικτής της δουλείας (ο ίδιος εκτιμάται ότι διέθετε 300 σκλάβους). Η Τάμπμαν από την άλλη ήταν μια Αφροαμερικανή που κατάφερε να ξεφύγει από την σκλαβιά και έγινε πολέμιος της δουλείας.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα