Κακοκαιρία Bettina: Μπαράζ μηνυμάτων του 112 σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις - Χιόνια σε Ηπειρο, Μακεδονία

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία και την επέλαση του βαρομετρικού χαμηλού με την ονομασία «Bettina» που σχηματίστηκε στην Αδριατική και κινείται προς τη χώρα μας.

Κύριο χαρακτηριστικό της είναι η σημαντική ενίσχυση των ανέμων που θα φτάσουν στα 9 και πιθανώς τοπικά στα 10 μποφόρ. 

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει τις επόμενες ώρες ο καιρός σε όλη τη χώρα, με πολύ ισχυρούς ανέμους, πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα βόρεια και κεντρικά, ακόμη και σε χαμηλό υψόμετρο.

Εν τω

μεταξύ, μαίνονται τα πρώτα προβλήματα από την κακοκαιρία. Απαγορευτικό απόπλου ισχύει από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο. Κλειστά παραμένουν τα πορθμεία.

Προειδοποιητικό μήνυμα 112 από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας εστάλη στις 18:00 του Σαββάτου σε πολλές περιοχές της Αττικής, συμπεριλαμβανομένων των Δήμων Αγ.Παρασκευής, Αχαρνών, Αλίμου, Πετρούπολης. Βούλας, Περιστερίου, Βραυρώνας, ενόψει της κακοκαιρίας.

Προειδοποιητικό μήνυμα από το «112» για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εστάλη το απόγευμα του Σαββάτου στην Αττική.

Νωρίτερα, στις 2 το μεσημέρι, είχαν λάβει ανάλογη προειδοποίηση και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης. Το μήνυμα έκανε λόγο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και κυρίως θυελλώδεις ανέμους το επόμενο 24ωρο και συστήνει στους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Keywords
Τυχαία Θέματα