Κακοκαιρία Daniel: Και νέο 112 για ετοιμότητα εκκένωσης οικισμών σε Μαγνησία και Λάρισα

Έχουν περάσει πέντε ημέρες από το καταστροφικό κύμα κακοκαιρίας Daniel που στην κυριολεξία "έπνιξε" τον Θεσσαλικό κάμπο. Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων, Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Σε κόκκινο συναγερμό παραμένει η Λάρισα, με τη στάθμη του Πηνειού να έχει ξεπεράσει πλέον τα 10 μέτρα, απειλώντας παραποτάμιες συνοικίες.

Τα νερά του Πηνειού έχουν βουλιάξει στα λασπόνερα τις συνοικίες τους Άγιου Θωμά, τον Ιπποκράτη, την Νέα

Σμύρνη και στις νέες εργατικές κατοικίες στην Γιάννουλη.

Έχουν περάσει πέντε ημέρες από το καταστροφικό κύμα κακοκαιρίας Daniel που στην κυριολεξία "έπνιξε" τον Θεσσαλικό κάμπο. Στην Λάρισα από την υπερχείλιση του Πηνειού πολλές περιοχές περιμετρικά της πόλης έχουν πλημμυρίσει και οι κάτοικοι παρακολουθούν με αγωνία την στάθμη του νερού. Περιοχή Άγιος Θωμάς. Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Με αμείωτο ρυθμό, οι διασώστες συνεχίζουν τους απεγκλωβισμούς. Στη δομή φιλοξενίας που έχει στηθεί στη συνοικία της Νέας Σμύρνης οι κάτοικοι δέχονται τη φροντίδα των διασωστών. Στους ανθρώπους προσφέρεται φαγητό, νερό, ιατρική βοήθεια και καθαρά κλινοσκεπάσματα. Με πυροσβεστικό όχημα περιμένουν να μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Λάρισας ασθενείς για αιμοκάθαρση.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής στο Ελευθέριο, προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτή και να κατευθυνθούν προς τη Λάρισα, λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κακοκαιρία Daniel, 112, Μαγνησία, Λάρισα,kakokairia Daniel, 112, magnisia, larisa