Καλιφόρνια: Παππούς επιβίωσε επτά μέρες παγιδευμένος στο αμάξι του τρώγοντας κρουασάν και χιόνι

,

Ένας ηλικιωμένος άνδρας 81 ετών, επέζησε τρώγοντας κρουασάν, καραμέλες και μπισκότα παραμένοντας για σχεδόν μια εβδομάδα εγκλωβισμένος μέσα στο αυτοκίνητό του, το οποίο είχε θαφτεί κάτω από τα χιόνια σε έναν έρημο αυτοκινητόδρομο της Καλιφόρνια.

Ο Τζέρη Τζούρετ ξεκίνησε από το Μπίγκ Πιν της Καλιφόρνια στις 24 Φεβρουαρίου με το αυτοκίνητό του θέλοντας να πάει στο Γκάρντενβιλ στη Νεβάδα. Αυτό που θα έπρεπε να είναι ένα ταξίδι διάρκειας 3 ωρών μετατράπηκε σε μια επταήμερη δοκιμασία για τον 81χρονο καθώς αποκλείστηκε στα χιόνια.

lang="en-US">Το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου, η περιπολία εθνικών οδών της Καλιφόρνια προειδοποίησε τους κατοίκους ότι επικρατούσε άστατος καιρός και συμβούλευσε τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί στους δρόμους, σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebook.

Ο Fox Weather ανέφερε ότι ο Τζούρετ είπε στην οικογένειά του ότι ο μεγάλος αυτοκινητόδρομος που θα έπαιρνε κανονικά - ο αυτοκινητόδρομος 395 - ήταν κλειστός λόγω χιονιού και πάγου, επομένως επέλεξε να πάρει τον μικρότερο αυτοκινητόδρομο 168 για να φτάσει στο Γκάρντενβιλ.

Επειδή όμως το χιόνι και ο άνεμος δυσκόλευαν την ορατότητα, ξέφυγε κατά λάθος σε έναν ακόμη μικρότερο δρόμο όπου κόλλησε - μόλις 22 από την χιλιόμετρα από την αρχή του ταξιδιού του.

Κρυμμένος στο σκούρο πράσινο Ford Escape του, ο 81χρονος είπε αργότερα στον αδελφό του ότι επέζησε τις επτά ημέρες και έξι νύχτες μέχρι να σωθεί τρώγοντας χιόνι και κρουασάν που είχε στο αυτοκίνητό του.

«Πιστεύω πραγματικά ότι ήταν ένα θαύμα», είπε ο Τζόε Τζούρετ στο Patch την Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, μετά από τέσσερις ημέρες που δεν είχε νέα από τον 81χρονος, η οικογένειά του ανέφερε την εξαφάνισή του στο γραφείο του σερίφη της κομητείας Ίνιο στις 28 Φεβρουαρίου, είπε το γραφείο.

Μια άλλη καταιγίδα την επόμενη μέρα, Τετάρτη 1 Μαρτίου, καθυστέρησε τις προσπάθειες έρευνας μέχρι την Πέμπτη, 2 Μαρτίου. Το γραφείο του σερίφη άρχισε τις έρευνες στο έδαφος, ενώ η περιπολία της Καλιφόρνια οδικής αρτηρίας έψαχνε αεροπορικώς.

.

Γύρω στο μεσημέρι εκείνης της ημέρας, ένα ping κινητού τηλεφώνου από την ημέρα που χάθηκε ο Τζούρετ εντόπισε την τοποθεσία του. Τα συνεργεία διάσωσης εστίασαν την έρευνά τους ειδικά σε μια περιοχή κοντά στην οδό Ντέθ Βάλεϊ Ρόαντ, «έναν ανώμαλο δρόμο που εκτείνεται νότια του 168 και οδηγεί στο Εθνικό Πάρκο της Κοιλάδας του Θανάτου», σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Inyo.

Επειδή το αυτοκίνητο ήταν θαμμένο κάτω από το χιόνι, το αυτοκίνητο του Τζούρετ έμοιαζε απλά με βράχο.

Μετά από έξι ώρες έρευνας στην περιοχή, το CPS είχε επιστρέψει για να ανεφοδιαστεί με καύσιμα, αλλά ο πιλότος «κοίταξε κάτω και είδε κάτι που έμοιαζε με βράχο καθώς κοίταζε κάτω. Είχε έναν άλλο άνδρα μαζί του στο ελικόπτερο...και καθώς κοίταξαν κάτω Εκεί, ήταν το αυτοκίνητο [του αδερφού μου]. Ήταν σχεδόν θαμμένος στο χιόνι, αλλά όχι εντελώς», είπε ο Τζόε Τζούρετ στο Patch.

«Έβγαλε το χέρι του από το παράθυρο και του κούνησε», είπε ο Τζόε Τζούρετ.

Τα μέλη της οικογένειας του Τζούρετ , συμπεριλαμβανομένων του εγγονού και της ανιψιάς του, μοιράστηκαν τα νέα της διάσωσής του στο Facebook την περασμένη εβδομάδα.

«Μετά από 6 ημέρες και 6 νύχτες παγιδευμένος σε ένα αυτοκίνητο κάτω από το χιόνι που παγώνει χωρίς φαγητό, νερό και μια πολύ λεπτή κουβέρτα ο παππούς μου διασώθηκε σήμερα με ελικόπτερο», έγραψε ο Κρίσταν Τζούρετ. Έκανε δημοσιεύσεις όλη την εβδομάδα για να ευαισθητοποιήσει και να ζητήσει προσευχές.

Ο Τζούρετ μεταφέρθηκε αμέσως στο αεροδρόμιο για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη, όπου αφέθηκε ελεύθερος αργότερα την ίδια ημέρα.

«Χαμογελούσε σε όλη τη διαδρομή προς το αεροδρόμιο», είπε ο Τζόε Τζούρετ στο Patch. «Ήταν χαρούμενος που βγήκε από αυτή την κατάσταση.

Related...Καλιφόρνια: Δικαστής έβαλε χειροπέδες σε 13χρονη κόρη κατηγορούμενουΚαλιφόρνια: Επισκεπτόταν την Disneyland για 2.995 ημέρες σερί και πέτυχε ρεκόρ ΓκίνεςΤαυτοποιήθηκε ύστερα από 27 χρόνια η σορός της «γυναίκας στο ψυγείο»
Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Huffington Post Greece
Καλιφόρνια, Παππούς,kalifornia, pappous