Κασσελάκης: Επιχείρηση γοητείας προς τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα - με γραβάτα

HuffPost Greece

Από νωρίς το πρωί η κινητικότητα έξω από το Ωδείο Αθηνών όπου διεξάγεται διήμερο ευρωπαϊκό συνέδριο για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ήταν έντονη και σίγουρα δεν είχε καμία ομοιότητα με αυτήν της πρώτης ημέρας.

Τηλεοπτικές κάμερες, δημοσιογράφοι και φωτογράφοι ήταν σε ετοιμότητα.

Και μόλις έφτασε το αυτοκίνητο με τον Στέφανο Κασσελάκη, τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε η «μάχη»

για μία ατάκα, ένα καλύτερο πλάνο, μία φωτογραφία του ανθρώπου που μέσα σε λίγες εβδομάδες τάραξε τα νερά του πολιτικού σκηνικού και κυρίως του οικοσυστήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη εντύπωση που αποκομίζει κάποιος βλέποντας τον άνθρωπο που θέλει να «καθίσει» στην καρέκλα του Αλέξη Τσίπρα, είναι ότι έχει επικοινωνιακό χάρισμα. Ή ότι έχει δουλέψει πολύ αυτόν τον -κομβικό για την πολιτική- τομέα.

Μετά την υποδοχή από τους πρόεδρους των φορέων που διοργανώνουν το συνέδριο, τον κ. Καββαθά από την ΓΣΕΒΕΕ και τον κ. Χατζηθεοδοσίου από το ΕΕΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης μπήκε στην κεντρική αίθουσα διεξαγωγής της εκδήλωσης. Μέχρι όμως να φτάσει στη θέση του, έκανε αρκετές στάσεις για μία μίνι συνομιλία ή για κάποια σέλφι που ζήτησαν ορισμένοι παρευρισκόμενοι. 

HuffPost Greece

Ένας από τους διαλόγους που ξεχώρισαν ήταν αυτός με κυρία, η οποία ζήτησε να μην ξεχαστεί η καταστροφή της Θεσσαλίας. «Δεν θα το αφήσουμε να συμβεί», τη διαβεβαίωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας ότι θα παρακολουθεί τις εξελίξεις μαζί με τον ΚΟ του κόμματος.

«Χθες με τον Ανδρουλάκη ήταν λιγότεροι από ότι σήμερα», ψιθύριζε άλλος σύνεδρος στον διπλανό του, προχωρώντας σε μία άτυπη σύγκριση της παρουσίας του Στέφανου Κασσελάκη με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που μίλησε στο συνέδριο την Παρασκευή (22/9) το μεσημέρι.

Η «μπηχτή» για το ΕΣΥ

«Προσοχή μην χτυπήσει κανείς. Ξέρουμε ότι το ΕΣΥ έχει πρόβλημα», ήταν η ατάκα του κ. Κασσελάκη όταν ένας φωτογράφος σκόνταψε μέσα στον πανικό μπροστά στο βήμα που θα μιλούσε.

Eurokinissi

Η τοποθέτηση ήταν σχετικά μικρής διάρκειας. Αυτό που την χαρακτήρισε όμως ήταν ότι χρησιμοποίησε πολύ τις δικές του εμπειρίες από το επιχειρείν. «Είμαι ένας από εσάς» δήλωσε ουσιαστικά ο κ. Κασσελάκης σε αυτή την ουσιαστικά πρώτη δημόσια ομιλία για θέματα επιχειρηματικότητας και οικονομίας.

«Τι να τους κάνετε τους πολιτικούς αν λειτουργούν ως εντολοδόχοι των μεγάλων που σας θέλουν μικρούς; Εγώ είμαι στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Την δικιά σας. Έχω περάσει τα ίδια με εσάς και τα κατάφερα. Όποιος παράγει υγιή  πλούτο είναι ο σύμμαχος του εργαζόμενου και αντιστρόφως», τόνισε δίνοντας το στίγμα του σχετικά με την  επιχειρηματικότητα.

Η ατάκα προς μικρομεσαίους επιχειρηματίες: «Είμαι ένας από εσάς»

Άσκησε έντονη κριτική στην πολιτική Μητσοτάκη, αναφέρθηκε αρκετές φορές στο «ελληνικό όνειρο», αυτό που θέλει τον επιχειρηματία μίας μικρής επιχείρησης να την μεγαλώσει, ενώ τόνισε και το ενδεχόμενο διαγραφής χρεών. 

Eurokinissi

«Στη δική μου σκέψη, κάθε μικρή επιχείρηση έχει δικαίωμα σε ίσες ευκαιρίες να γίνει μεγάλη», υπογράμμισε στην ομιλία του δείχνοντας και τη βαρύτητα που δίνει στο επιχειρείν. Κάτι που δεν είναι σίγουρο ότι έδινε στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γενικά στην ομιλία του δεν χρησιμοποίησε «ξύλινο λόγο», φρόντισε να δώσει έμφαση στην αμεσότητα, είτε με φράσεις που τόνιζε, είτε με κινήσεις των χεριών και σίγουρα είπε πράγματα που ήξερε ότι θέλει να ακούσει το ακροατήριο. 

Δεν είναι βέβαιο ότι οι περισσότεροι στάθηκαν στο περιεχόμενο της τοποθέτησης του. Σίγουρα υπήρξε έντονη περιέργεια για τον άνθρωπο που εμφανίστηκε από το «πουθενά» στην κεντρική πολιτική σκηνή. Πολλοί στάθηκαν στον «αέρα» που έβγαζε. Όσοι εστίασαν όμως σε αυτά που θέλησε να επικοινωνήσει, συζητούσαν μεταξύ τους για τη δυσκολία της εφαρμογής των όσων διατείνεται. 

«Άνετος» και με γραβάτα 

Λίγο πριν αποχωρήσει, ο κύριος Κασσελάκης στάθηκε για να κάνει ένα κομπλιμέντο, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, για την γραβάτα του.

Eurokinissi

Ευχαριστώντας εκείνος, έσπευσε να την βγάλει για να την χαρίσει, με τον κύριο Κασσελάκη να αντιτείνει ότι ,σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να γίνει…ανταλλαγή! Όπερ και εγένετο, με τις γραβάτες να αλλάζουν χέρια ως δώρα. 

Το αν θα καταφέρει να πείσει τον κόσμο των μικρομεσαίων, που παραδοσιακά κινείται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ, είναι καθαρά υποθετικό ερώτημα. Προηγουμένως θα χρειαστεί να περάσει τον πήχη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό είναι πλέον θέμα ωρών να το διαπιστώσουμε.  

Related...Παραίτηση Μενέντεζ από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων-Απώλεια "συμμάχου-κλειδί" για ΜπάιντενΤα παιδιά του Μέρντοχ: Οι διάδοχοι και η οικογένεια του μεγιστάνα των ΜΜΕΣτο "τραπέζι" η υποχρεωτική ασφάλιση όλων των περιουσιών από φυσικές καταστροφές
Keywords
Τυχαία Θέματα