Κορυφαίοι μαχητές της Χαμάς εξοντώθηκαν σε επιδρομές, λέει ο ισραηλινός στρατός

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) λένε ότι εξόντωσαν πολλά μέλη της Χαμάς σε χερσαίες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και μέλη των δυνάμεων «Νούκμπα» που συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση της ισλαμιστικής οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου.

Οι επιχειρήσεις διεξήχθησαν αξιοποιώντας πληροφορίες από την υπηρεσία ασφαλείας Σιν Μπετ. Μεταξύ άλλων, οι IDF είπαν πως σκοτώθηκαν ο Αχμέντ Μούσα, διοικητής λόχου Νούκμπα, και ο Αμρ Αλχάντι, διοικητής διμοιρίας Νούκμπα, που κρύβονταν στη Τζαμπάλια.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις,

ο Μούσα ήταν ένας από τους διοικητές της Χαμάς που ηγήθηκαν της επίθεσης στη βάση Ζικίμ, στο κοντινό κιμπούτς και σε ένα άλλο φυλάκιο του στρατού στην περιοχή.

«Τις τελευταίες ημέρες ο Αχμέντ Μούσα ηγήθηκε επιθετικών δραστηριοτήτων εναντίον δυνάμεων των IDF στη δυτική Τζαμπάλια» ανακοινώθηκε.

Επίσης αναφέρθηκε ότι σκοτώθηκε και ο Μοχάμεντ Καλούτ, επικεφαλής ελεύθερων σκοπευτών στην ταξιαρχία βόρειας Γάζας της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Σε ένα άλλο περιστατικό, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις λένε ότι στρατιώτες της 252ης Μεραρχίας σκότωσαν 19 μέλη της Χαμάς που σχεδίαζαν να επιτεθούν σε στρατιώτες. Επίσης, ανακοινώθηκε πως οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν 41 καταζητούμενους Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων 14 μέλη της Χαμάς, σε νυχτερινές επιδρομές στη Δυτική Όχθη, ενώ επιβεβαιώθηκε και η κατεδάφιση των σπιτιών των αδελφών Σαγκέρ και Μοχάμεντ α- Σαντέρ που κατηγορούνται για τη δολοφονία της Μπατσέβα Νίγκρι τον Αύγουστο.

Από τις 7 Οκτωβρίου οι IDF λένε πως έχουν συλλάβει 1.540 καταζητούμενους Παλαιστίνιους ανά τη Δυτική Όχθη, περιλαμβανομένων άνω των 930 που πρόσκεινται στη Χαμάς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, τουλάχιστον 176 Παλαιστίνιοι της Δυτικής Όχθης έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις και σε κάποιες περιπτώσεις από εποίκους από τις 7 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από Times of Israel

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς: Τετράωρες παύσεις μαχών στη Γάζα, ισραηλινό πλήγμα στη ΣυρίαΠόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Ποια η διαφορά μεταξύ κατάπαυσης πυρός και ανθρωπιστικής παύσηςΝετανιάχου: Το Ισραήλ δεν σκοπεύει να επιβάλει νέα κατοχή ή κυβερνήσει τη Λωρίδα της Γάζας
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορυφαίοι, Χαμάς,koryfaioi, chamas