Χανιά: Διεξήχθη το 5ο Energizing Greece με την Κρήτη «Top destination in Europe»

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου διεξήχθη το 5ο Energizing Greece, αυτή τη φορά με ένα ξεχωριστό ταξίδι “Greece is The Destination” στην πανέμορφη Κρήτη!

Η διοργάνωση έλαβε χώρα στο Μεγάλο Αρσενάλι στα Χανιά με θέμα “CRETE: TOP DESTINATION IN EUROPE” και με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Αντιπεριφέρειας Τουρισμού, της Αντιπεριφέρειας Χανίων, του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης,

του Δήμου Χανίων, του Επιμελητηρίου Χανίων, της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων καθώς και φορέων και προσωπικοτήτων των οποίων το αξιόλογο έργο και η πολύτιμη συμβολή αποτελεί κινητήρια δύναμη, εξέλιξης και προόδου για την Περιφέρεια Κρήτης και για όλη την Ελλάδα σε Διεθνές επίπεδο.

Στην 5η διοργάνωση Energizing Greece και 2η Greece is The Destination είχαν παρουσία εκπρόσωποι της κυβέρνησης, οργανισμών, επιμελητηρίων, επιχειρήσεων, ακαδημαϊκών και Θεσμικών φορέων.

Με πυρήνα το μήνυμα “CRETE: TOP DESTINATION IN EUROPE” η πρωτοβουλία Energizing Greece για μια ακόμα φορά προσέφερε θεματολογία και περιεχόμενο υψηλής αξίας με 35 Ομιλητές, σημαντικές προσωπικότητες, σε άξονες που αφορούν την Πολιτιστική Κληρονομιά, την Γεωπολιτική δυναμική, τη Στρατηγική Ανάπτυξη, τον Βιώσιμο Μετασχηματισμό, τις Επενδυτικές Προοπτικές, την ενίσχυση των Υποδομών, τον κρίσιμο ρόλο των Μεταφορών, την ενδυνάμωση συγκεκριμένων μορφών Τουρισμού, τις Εμπορικές στρατηγικές, τον ρόλο της Καινοτομίας, της Τεχνολογίας, της Εκπαιδευτικής και Επιστημονικής επίδρασης στην εν γένει εξέλιξη.

Το πλαίσιο στο οποίο κινήθηκαν οι Ομιλίες αφορούσαν τομείς ενδυνάμωσης των δράσεων της Πολιτικής, Επιχειρηματικής, Ακαδημαϊκής, Επιστημονικής Κοινότητας, αλλά και φορέων με Αναπτυξιακό προσανατολισμό. Η στόχευση από όλους ήταν συγκεκριμένη, εστιασμένη στην υπάρχουσα αλλά και κάθε επερχόμενη δυναμική της Κρήτης ως προορισμού μοναδικής διάκρισης, με ισχυρότατο Διεθνές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Κυρίαρχο ρόλο στα θέματα που συζητήθηκαν στο 5ο Συνέδριο Energizing Greece είχαν η Τουριστική Ανάπτυξη της Κρήτης, ο ρόλος της Περιφέρειας, οι μεταρρυθμίσεις για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση, ο πολύπτυχος Πολιτισμικός ιστός της Κρήτης στον 21ο αιώνα, η δυναμική εξωστρέφειας, η επένδυση στο μέλλον των Χανίων, ο προσβάσιμος Τουρισμός, οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις, η διαχείριση γνώσης, οι Ψηφιακοί Νομάδες, η Κλιματική Αλλαγή, η στρατηγική πρόβλεψη για τον Θαλάσσιο Τουρισμό, η συμβολή των Οικοσυστημάτων Καινοτομίας για την περιφερειακή ανάπτυξη, ο δρόμος της Κρήτης προς την Πράσινη ανάπτυξη, ο στρατηγικός σχεδιασμός 2024 – 2028, η Αειφορία τουρισμού στην Κρήτη, η Γεωοικονομία, το πλαίσιο και το είδος των απαιτούμενων Επενδύσεων, η χάραξη Στρατηγικών προτεραιοτήτων και η ανάγκη για σύγχρονες Υποδομές.

Οι εκλεκτοί Ομιλητές, προσωπικότητες της Πολιτικής, της Επιχειρηματικής, της Επιστημονικής και της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, τοποθετήθηκαν τεκμηριωμένα και στο πλαίσιο εφαρμογής στρατηγικών μελετημένων σε βάθος και με χρονικό ορίζοντα.

Όλγα Κεφαλογιάννη

Στο 5ο Συνέδριο Energizing Greece σημαντικό ήταν το Στρατηγικό σχέδιο που παρουσίασε η Υπουργός Τουρισμού, Κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία εξέφρασε την πεποίθηση της για την πορεία του Τουρισμού για το 2024 και τα επόμενα έτη.

Το ίδιο αισιόδοξο μήνυμα είχαν και οι Ομιλίες των Βουλευτών Χανίων, Κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, Κυρίας Σέβης Βολουδάκη, Κυρίου Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη.

Ντόρα Μπακογιάννη, Σέβη Βολουδάκη, Νικόλαος Καλογερής

Σημαντικότατος για την θεματολογία του Συνεδρίου ήταν και ο σχεδιασμός επτά (7) Υπουργείων όπως αυτός αναπτύχθηκε από τους εκπροσώπους τους: Κύριο Μανώλη Γραφάκο, Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κύριο Δημήτρη Κιρμικίρογλου, Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, Κύριο Αθανάσιο Κυριαζή, Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Κύριο Γιάννη Ξιφαρά, Γενικό Γραμματέα Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Κύριο Γιάννη Χρυσουλάκη, Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Κύριο Μάριο Δαφνομήλη, Σύμβουλο του Ειδικού Γραμματέα Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού στην Προεδρία της Ελληνικής Κυβέρνησης , την Κυρία Αικατερίνη Τζανακάκη, Αρχαιολόγο, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης

Η προοπτική και η στρατηγική προσέγγιση όλων των θεμάτων που αφορούν στην βιωσιμότητα και την στόχευση για συνεχώς αυξανόμενη δυναμική του κλάδου του Τουρισμού αναπτύχθηκαν στην ομιλίατουΚυρίου Δημήτρη Φραγκάκη, Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Εξαιρετικά σημαντικές ήταν οι τοποθετήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Κυρίου Νικόλαου Καλογερή, του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Κυρίου Κυριάκου Κώτσογλου, του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Κυρίου Άρη Παπαδογιάννη, του Δημάρχου Χανίων, Κυρίου Παναγιώτη Σημανδηράκη, του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, Κυρίου Αντώνη Ροκάκη, οι οποίοι μοιράστηκαν θέσεις απόψεις, σχέδια και προοπτικές σε τομείς Ανάπτυξης, Επενδύσεων, Υποδομών και εν γένει Τουριστικής δυναμικής.

Νικόλαος Καλογερής

Εξαιρετικά σημαντική στιγμή της διοργάνωσης υπήρξε η Ομιλία του Κυρίου Νικόλαου Εμμ. Παπαδάκη, Γενικού Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», στον οποίο απονεμήθηκε ιδιαίτερη τιμή για το πολύτιμο έργο του από την Κυρία Κέλλυ Μαυρομάτη συνιδρύτρια του Energizing Greece και τον Δήμαρχο Χανίων Κύριο Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Ιδιαίτερη έμφαση και υψηλή αξία στην θεματολογία του 5ου Energizing Greece έδωσε η ομιλία του Κυρίου Νεκτάριου Ταβερναράκη, Προέδρου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης καιΠροέδρου του European Institute of Innovation and Technology. Τοπολύτιμο έργο της διακεκριμένης προσωπικότητας του Κυρίου Ταβερναράκη είναι αναγνωρισμένης αξίας τόσο στην Ελλάδα όσο και Διεθνώς, αποδεικνύοντας ότι η Ανάπτυξη για να είναι βιώσιμη χρειάζεται γερά θεμέλια.

Νικόλαος Καλογερής, Παναγιώτης Σημανδηράκης, Νικόλαος Εμμ. Παπαδάκης, Κέλλυ Μαυρομάτη

Σημαντική βαρύτητα δόθηκε από τους παρευρισκομένους στις τοποθετήσεις τριών επίσης σημαντικών προσωπικοτήτων, με αναγνωρισμένη διαδρομή και επιτυχή πορεία στο τομέα τους. Το δικό τους μήνυμα, πάντα στο πλαίσιο Αναπτυξιακής προοπτικής, έδωσαν: Η Κυρία Αγάπη Σμπώκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος των PHĀEA και Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, ο Κύριος Κωνσταντίνος Φίλης, Καθηγητής και Διευθυντής του Institute of Global Affairs του American College of Greece και ο Κύριος Γιώργος Φιλιόπουλος, Chief of Staff της Copelouzos Group.

Η παρουσία όλων των εκλεκτών Ομιλητών ενίσχυσε στο μέγιστο την θεματολογία του 5ου Energizing Greece – 2ου Greece is The Destination, με θέμα “Crete: Top Destination in Europe”, εκφραζόμενο σε απόλυτη ταύτιση με τις τοποθετήσεις του Ακαδημαϊκού, Επιστημονικού και Επιχειρηματικού τομέα, Εκπρόσωποι των οποίων ήταν:

Ο Κύριος Αλέξανδρος Αθανασούλας, President & CEO της STIRIXIS Group, Founder της Metallaxis.org Systems Thinker και Πρόεδρος του SBC Greece, η Κυρία Ολυμπία Αναστασοπούλου, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και τ. Γενική Γραμματέας Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, ο Κύριος Γιώργος Ατσαλάκης, Οικονομολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης στο Εργαστήριο Ανάλυσης Δεδομένων και Πρόβλεψης, ο Κύριος Χρήστος Γιορδαμλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Prisma Electronics SA, ο Κύριος Παναγιώτης Κετικίδης, Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε, ο Κύριος Ριχάρδος Λαμπίρης, τ. Πρόεδρος του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, η Κυρία Λίτσα Παναγιωτοπούλου, Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης – Καινοτομίας – Επιχειρηματικότητας και Ταμίας του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο Κύριος Γεώργιος Αγγελάκης, Ερευνητής Τμ. Οικονομίας και Διοίκησης Μ.Α.Ι.Χ., υπ. διδάκτωρ Τμ. Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του ΕΛΜΕΠΑ, η Κυρία Χριστίνα Θεοδωρίδη από το Γραφείο Οργάνωσης του Μ.Α.Ι.Χ..

Χαιρετισμό στην Εκδήλωση απηύθυναν επίσης ο Βουλευτής Επικρατείας του Σύριζα, με καταγωγή από το Ρέθυμνο, ο Κύριος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, Κύριος Γιώργος Μαρινάκης.

Κέλλυ Μαυρομάτη, Λίτσα Παναγιωτοπούλου

Το συντονισμό της βραδιάς είχε ο Κύριος Νίκος Μουντάκης, Υπεύθυνος Έργου – Μονάδα Παρακολούθησης Συμβάσεων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ο οποίος εξασφάλισε μια εξαιρετική ροή για την διοργάνωση, καθοριστική για την επιτυχία της.

Η διοργάνωση Crete: Top Destination in Europe, έλαβε χώρα με την σημαντικότατη στήριξη των: Περιφέρειας Κρήτης, Αντιπεριφέρειας Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Κρήτης, Αντιπεριφέρειας Χανίων, Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης AE, Δήμου Χανίων, του Επιμελητηρίου Χανίων, Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, ELPEDISON ΑΕ, STIRIXIS Group, Prisma Electronics SA, Ολυμπιακής Ζυθοποιίας. Χορηγοί Επικοινωνίας: Kriti.24.gr, HANIA.news, Χανιώτικα Νέα, HUFFPOST GREECE, Energizingreece.gr, Netzeroenergy.gr, Publishing.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρήτη, Διεξήχθη, 5ο Energizing Greece - “Greece, Destination”,kriti, diexichthi, 5o Energizing Greece - “Greece, Destination”