Κυβέρνηση για δράστες της επίθεσης αστυνομικού στο Ρέντη: «Κοινοί εγκληματίες»

Για την επίθεση κατά του αστυνομικού στο Ρέντη και για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Στο πολύ σοβαρό περιστατικό βίας έξω από γήπεδο στο Ρέντη που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό ενός αστυνομικού αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών.

″Είναι ένα απόστημα που μολύνει τον αθλητισμό”

Αφού εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης στην οικογένεια του αστυνομικού που διασωληνωμένος δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, ο Παύλος Μαρινάκης

τόνισε:

«Οι δράστες όλων αυτών των φρικτών εγκλημάτων δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τον αθλητισμό, ούτε με τους εκατομμύρια φιλάθλους που θέλουν να πάνε στη γήπεδο.

Είναι κοινοί εγκληματίες που, με την ανοχή κάποιων, απειλούν και κάποιες φορές αφαιρούν ανθρώπινες ζωές και καταστρέφουν περιουσίες.

Είναι ένα απόστημα που μολύνει τον αθλητισμό και στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια».

″Δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω, ούτε θα βάλουμε νερό στο κρασί μας”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι το φαινόμενο αυτό  δεν θα αντιμετωπιστεί δια μαγείας και αναφέρθηκε στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την πάταξη του.

«Με τις παρεμβάσεις μας σε επίπεδο ποινικού κώδικα, αλλά κυρίως τη στάση μας σε επίπεδο εφαρμογής του νόμου θα συνεχίσουμε να δίνουμε αυτήν την αυτονόητη μάχη με κάθε μας θεσμικό όπλο μέχρι τέλους», σημείωσε στη συνέχεια ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τι θα κάνει η κυβέρνηση από εδώ και πέρα στο θέμα της αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα -αλλά και αλλού-, υπογράμμισε:

«Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω, ούτε να βάλουμε νερό στο κρασί μας».

Όπως εξήγησε ο κ. Μαρινάκης, μετά τις προσαγωγές από την ΕΛΑΣ στο Ρέντη, πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

Όλη αυτή η διαδικασία που όπως τόνισε τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων». 

«Ας σκεφτούν όσοι με εύκολο τρόπο στοχοποιούν συλλήβδην το σύνολο των γυναικών και των ανδρών της ΕΛΑΣ, που με αυταπάρνηση υπερβάλλουν εαυτούς για να είμαστε ασφαλείς, ότι ένας νέος άνθρωπος μπορεί να μην επιστρέψει στο σπίτι του, επειδή προσπάθησε να προστατέψει εκατοντάδες πολίτες από κοινούς εγκληματίες», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Ρέντη: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τη δολοφονική επίθεση χούλιγκανς στον αστυνομικόΡέντη: Κρίσιμες 48ωρες για τον τραυματία αστυνομικό στα επεισόδια αγώνα βόλεϊ– 424 προσαγωγέςΘεσσαλονίκη: Φοιτητής έκλεψε κράνος αστυνομικού για να το ανεβάσει στο TikTok
Keywords
Τυχαία Θέματα