Λήξη αποκλεισμού στην Γουχάν - Εκατοντάδες επιβάτες στον σιδηροδρομικό σταθμό

Εκατοντάδες επιβάτες ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την Γουχάν με τρένο, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη τοπική ώρα, καθώς οι αρχές προχωρούν στην άρση του αποκλεισμού που είχε επιβληθεί πριν από 2 μήνες στην κινεζική πόλη, εστία της επιδημίας της νόσου Covid-19.

Τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας σήμερα), οι αρχές ήραν τους περιορισμούς βάσει των οποίων απαγορευόταν να φύγει κανείς από την Γουχάν, μια ένδειξη ότι η χώρα κατευθύνεται προς το τέλος της υγειονομικής κρίσης.

Από

τις 23 Φεβρουαρίου, οι πολίτες της πόλης των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, στο κέντρο της Κίνας, δεν μπορούσαν να βγουν εκτός των συνόρων της.

Σε έναν από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της πόλης, ο ενθουσιασμός του πλήθους ήταν ορατός, την ώρα που εκατοντάδες επιβάτες περίμεναν το τρένο τους, περιέγραψαν δημοσιογράφοι του AFP.

The Third wave of Pandemic in China may come up very near. After quarantine in 3months, the crowded and gathering again in China, Huangshan (黃山), Anhui (安徽) province in eastern China few days ago. Without wear face mask and fever checking.@SolomonYue#WuhanViruspic.twitter.com/mXePKl4fcF

— Franky Hong (@FrankyHong1) April 6, 2020

«Για 77 ημέρες ήμουν κλεισμένος» είπε με χαρά ένας άνδρας, που δεν ήθελε να δώσει το όνομά του, και δεν έκρυβε την ανυπομονησία του για να επιστρέψει στην Τσανγκσά, σε απόσταση περίπου 350 χλμ.

Αξιωματούχοι υπενθύμιζαν στους ταξιδιώτες τα μέτρα υγιεινής και να τηρούν απόσταση 1 μέτρου, την ώρα που σε μια ανακοίνωση που προβαλλόταν, η Ουχάν περιγραφόταν ως «πόλη των ηρώων».

Μία ημέρα πριν και για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας, το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για μηδενικά νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα.

Στην Ουχάν, ο αριθμός των πτήσεων και των δρομολογίων των τρένων παραμένει περιορισμένος προς το παρόν. Η Ουχάν θα διατηρήσει διάφορους περιορισμούς στις μετακινήσεις στην πόλη για να εμποδίσει κάθε πιθανή ανάκαμψη των κρουσμάτων.

An aerial video shows cars lining up and driving out of the #Wuhan West Expressway after the city lifted the 76-day lockdown and resumes outbound traffic at 12:00 am on Wednesday. pic.twitter.com/Bqqkje5AIg

Global Times (@globaltimesnews) April 7, 2020

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Εφιάλτης και στην Γαλλία: Ξεπέρασαν τους 10.000 οι νεκροί από κορονοϊό Εκατό εκατ. δολάρια από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τον κορονοϊό Η Μις Αγγλία κρεμάει το στέμμα της και επιστρέφει ως γιατρός για να βοηθήσει με τον κορονοϊό
Keywords
Τυχαία Θέματα