Μαλαισία: Τρομακτική σύγκρουση ελικοπτέρων της αεροπορίας του ναυτικού - 10 νεκροί (βίντεο)

X (Twitter)

Δυο ελικόπτερα της αεροπορίας ναυτικού της Μαλαισίας συγκρούστηκαν στον αέρα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δέκα μέλη των πληρωμάτων τους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στο δυτικό τμήμα της μαλαϊκής χερσονήσου, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία άμεσης βοήθειας του ασιατικού κράτους.

«Τα δυο ελικόπτερα συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος 10 θυμάτων από το ιατρικό σώμα των ενόπλων δυνάμεων», είπε ο Σουχάιμι Μοχάμαντ Σουχάιλ, αξιωματούχος της υπηρεσίας άμεσης βοήθειας και αντιμετώπισης πυρκαγιών, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της υπηρεσίας.

lang="en" dir="ltr">Just In :
2 military helicopters crash after mid-air collision in #Malaysia, killing all 10 people on board pic.twitter.com/uKiut8MZ27

— Prashant Pandey (@tweet2prashant) April 23, 2024

Όπως φαίνεται σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης το ένα από τα ελικόπτερα έκοψε τον ρότορα του άλλου προτού και τα δύο αρχίσουν να χάνουν ύψους.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 09:30 τοπική ώρα στην πόλη Λουμούτ της Μαλαισίας, όπου βρίσκεται βάση του ΠΝ.

Ένα από τα ελικόπτερα, το HOM M503-3 με επτά άτομα, φαίενται πως συνετρίβη σε πίστα τρεξίματος και το άλλο, ένα Fennec M502-6 που μετέφερε τα άλλα τρία θύματα, έπεσε σε μια κοντινή πισίνα.

At least 10 people k1lled when two military helicopters collided midair in Lumut, #Malaysia. pic.twitter.com/gR45qrwjVZ

— Arthur Morgan (@ArthurM40330824) April 23, 2024

Πηγές: AFP, ΒΒC

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Huffington Post Greece
Μαλαισία, Τρομακτική, - 10,malaisia, tromaktiki, - 10