Μικροένταση και διακοπή στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Mέτρα γιά την ασφάλεια των παραγόντων της δίκης, των δημοσιογράφων και των παρευρισκομένων στη δίκη, ζήτησαν συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής, μετά από το σοβαρό περιστατικό χειροδικίας από συνήγορο σε βάρος ξένου δημοσιογράφου και γυναίκας - μέλους του ακροατηρίου στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Εκ των συνηγόρων ο κ. Αντώνης Αντανασιώτης διάβασε στο δικαστήριο δήλωση της Πολιτικής Αγωγής, τονίζοντας ότι, δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αντιθέτως έρχεται να προστεθεί σε άλλα, με χαρακτήρα τραμπουκισμού, που σκοπεύουν να παρεμποδίσουν την αποκάλυψη του εγκληματικού χαρακτήρα της οργάνωσης.

Στο
μεταξύ με δίωρη καθυστέρηση ξεκίνησε η διαδικασία, εξαιτίας του συνηγόρου του Γιώργου Ρουπακιά, Γιώργου Ρουμπέκα, ενώ ο φόβος γιά νέες καθυστερήσεις στη διαδικασία και οι ειδικές συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγεται η δίκη, έκαναν την πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη να ζητήσει από τους συνηγόρους, να λάβουν άδεια από τους συλλόγους τους, έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διαδικασία, παρά την εξαγγελθείσα αποχή του κλάδου από τις 9 έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Συνεχίστηκε η εξέταση της αυτόπτη μάρτυρα Παρασκευής Καραγιαννίδου από την Πολιτική Αγωγή, ωστόσο η δίκη διακόπηκε σχεδόν μετά από μία ώρα, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του γραματέα της έδρας.

Η μάρτυρας μίλησε γιά “αίσθημα εγκλωβισμού” και “καταλυτικό άγχος”, που ένιωσε στη διάρκεια της πρώτης επίθεσης εναντίον του Παύλου Φύσσα, όταν οι συγκεντρωμένοι χρυσαυγίτες προκαλούσαν θόρυβο με το ποδοβολητό τους.
Στην κατάθεση της εκτίμησε ότι φωτογραφία (που της επιδείχθηκε από την Πολιτική Αγωγή, και στην οποία απεικονίζεται επίθεση με μαχαίρι, από εκπαίδευση της Χρυσής Αυγής), έχει κοινά στοιχεία με όσα είδε το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου.

Σε άλλες ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής δήλωσε ότι, ήταν ενήμερη για παρόμοιες επιθέσεις, εκτιμώντας μάλιστα ότι τη μεγαλύτερη δημοσιότητα η Χρυσή Αυγή την έλαβε μετά τον φόνο του Φύσσα.

Συνήγορος: Tη στιγμή που βλέπετε τον Ρουπακιά να αγκαλιάζει τον Φύσσα, έχετε διαπιστώσει να είναι άλλος εκείνη τη στιγμή εκεί; Ήταν κοντά αστυνομικός;
Μάρτυρας: Οχι, έφτασαν, αφότου τον είχε μαχαιρώσει...
Συνήγορος (Καμπαγιάννης): Εγιναν ξανά μετά επιθέσεις από τη Χρυσή Αυγή;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι.
Συνήγορος: Τι σημαίνει αυτό για σας;
Πρόεδρος: Αφήστε τις κρίσεις και τα συμπεράσματα, κύριε συνήγορε...
Συνήγορος: Η πιο μεγάλη δημοσιότητα υπήρξε πριν ή μετά τη δολοφονία;
Μάρτυρας: Μετά, σαφώς μεγαλύτερη δημοσιότητα...
Συνήγορος: Μετά την πρώτη επίθεση και πριν από τη δεύτερη, τα άτομα που ήταν απέναντι ή στο διάζωμα, τι βλέπανε μπροστά τους:
Μάρτυρας: Ηταν εκεί ο Φύσσας και τα δυο παιδιά, έγιναν όλα τόσο γρήγορα...
Συνήγορος: Σε ποια κατάσταση ήταν αυτοί οι τρεις;
Μάρτυρας: Tους είχαν ήδη χτυπήσει
Συνήγορος: Τότε, γιατί, ήθελαν και κάτι άλλο;
Πρόεδρος: Αφήστε την κρίση...
Συνήγορος: Πείτε για τον θόρυβο, τι σας προκάλεσε;
Μάρτυρας: Αγχος, φόβο...
Συνήγορος: Σε σχέση με τη δυνατότητα σας να κινηθείτε;
Μάρτυρας: Ισως εγώ, προσωπικά, να ένιωσα ότι εγκλωβιστήκαμε.
Ο συνήγορος επιδεικνύει τέσσερις φωτογραφίες στη μάρτυρα, εκ των οποίων η πρώτη απεικονίζει εκπαίδευση για επίθεση με μαχαίρι.
Συνήγορος: Το μαχαίρι, προς τα πού το κατευθύνει ο μαθητής;
Μάρτυρας: Στην καρδιά...
Συνήγορος: Οι εικόνες που βλέπετε, με μαχαίρι και πιστόλι, συνάδουν με τη λειτουργία κοινοβουλευτικού κόμματος;
Πρόεδρος: Δεν απαντάτε. Άλλη ερώτηση.
Συνήγορος: Γιατί; Η μάρτυς έχει ψηφίσει, γνωρίζει πώς λειτουργούν τα κοινοβουλευτικά κόμματα...
Πρόεδρος: Αλλη ερώτηση.
Συνήγορος: Είναι ακατανόητη η θέση σας κυρία πρόεδρε...
Πρόεδρος: Να προσφύγετε...
Σύνηγορος (Κώστας Παπαδάκης): Οι φωτογραφίες που είδατε, σας παραπέμπουν σε αυτά που ζήσατε εκείνο το βράδυ;
Μάρτυρας: Ειδικά, η φωτογραφία με το μαχαίρι, ναι...

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα