Μητσοτάκης για ευρωεκλογές: Ενα ακόμα στοίχημα το οποίο θα κερδίσει η ΝΔ

Μήνυμα νίκης στις ευρωεκλογές έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λέσβο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την πόλη της Μυτιλήνης επισκέφθηκε την Καλλονή όπου και μίλησε σε συγκέντρωση πολιτών, δίνοντας έμφαση στη εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου.

«Οι ευρωεκλογές είναι μια ακόμη κρίσιμη εθνική κάλπη, είναι ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα για την παράταξή μας. Είναι ένα ακόμα στοίχημα το οποίο η Νέα Δημοκρατία

θα το κερδίσει. Θα είμαστε πάλι οι μεγάλοι νικητές των ευρωεκλογών. Για να γίνει αυτό, όμως, πρέπει να πάρουμε αυτές τις εκλογές στα σοβαρά», σημείωσε ο πρωθυπουργός εξηγώντας πως ότι συμβαίνει στην Ευρώπη έχει μεγάλη σημασία και για το τι γίνεται στην Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε κοντά στους πολίτες της Καλλονής και θα εντείνει τις περιοδείες του το επόμενο διάστημα«Να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος»

«Είτε μιλάμε για τη μετανάστευση, είτε μιλάμε για την οικονομία, είτε μιλάμε για τους αγρότες μας και για τις διεκδικήσεις που θα πρέπει να κάνουμε εν όψει της αναμόρφωσης της αγροτικής πολιτικής. Την επόμενη μέρα μετά τις ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να εξακολουθεί να είναι το πιο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας τον στόχο που έχει θέσει από την αρχή της δεύτερης τετραετίας της κυβέρνησης της ΝΔ: «μία γρήγορη σύγκλιση με την Ευρώπη. Να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος μιας χαμένης δεκαετίας που τόσο πολύ μας τραυμάτισε.»

«Οι πολίτες δεν θα αφήσουν να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον πολιτικής αστάθειας»

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις σε διάφορους τομείς που υλοποιεί η κυβέρνηση, για τα μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων όπως είναι η ακρίβεια, μέσω της ενίσχυσης των εισοδημάτων των πολιτών.

«Έχουμε, λοιπόν, μια κυβέρνηση η οποία τρέχει με πολύ γρήγορους ρυθμούς, Είναι πολύ σημαντικό αυτοί οι ρυθμοί να συντηρηθούν και το πολιτικό μήνυμα το οποίο θα εκπέμψει η κάλπη των ευρωεκλογών να είναι ένα μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας.

Είμαι σίγουρος ότι οι Έλληνες πολίτες θα τα ζυγίσουν πολύ προσεκτικά τα πράγματα, όπως κάνουν πάντα όταν βρίσκονται εν όψει μιας εθνικής κάλπης. Δεν θα πειραματιστούν, δεν θα δώσουν κανένα περιθώριο, δεν θα αφήσουν καμία χαραμάδα να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον πολιτικής αστάθειας», ανέφερε μεταξύ άλλων ενώ τόνισε ότι δεν θα ασχοληθεί με την αντιπολίτευση.

«Ας λύσουν μόνοι τους τα εσωτερικά τους ζητήματα και ας αντιμετωπίσουν μόνοι τους τις ιδεολογικές τους παλινωδίες.

Εγώ θέλω να μιλάμε γι’ αυτά τα οποία κάνουμε εμείς, θέλω να μιλάμε για το δικό μας έργο. Θέλω να μιλήσουμε γι’ αυτά τα οποία πρέπει να γίνουν, για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά καλώντας τους πολίτες «σε αυτόν τον αγώνα να πάμε όλοι μαζί συντεταγμένοι.»

Κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός εστίασε σε δράσεις της κυβέρνησης που βελτιώνουν τη ζωή των κατοίκων της Λέσβου, όπως η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονή-Σίγρι.

«Εσείς ξέρετε καλύτερα από εμένα πόσο σημαντικός είναι, πόσο χρόνο θα γλιτώνετε από τις μετακινήσεις σας και πόσο σημαντική αναπτυξιακή δυναμική θα προσδώσει σε όλη την Δυτική Λέσβο, σε συνδυασμό με τα σημαντικά έργα τα οποία γίνονται και στο λιμάνι του Σιγρίου», είπε μεταξύ άλλων ενώ έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στο μεταναστευτικό-προσφυγικό.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα έργα ανάπτυξης που γίνονται στο νησί«Τα σύνορά μας πια φυλάσσονται, και φυλάσσονται αποτελεσματικά»

«Οι ροές έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. Σήμερα στο νησί είναι πολύ λίγοι αιτούντες άσυλο. Έχουμε αφήσει για τα καλά πίσω μας τις δύσκολες, τις πολύ δύσκολες μέρες όπου το νησί «βούλιαζε» στην ουσία από δεκάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες, οι οποίοι έφταναν μέσα από μια πολιτική ανοιχτών συνόρων.

Αυτή η κυβέρνηση άλλαξε όχι μόνο την εθνική πολιτική, αλλά και την ευρωπαϊκή πολιτική. Τα σύνορά μας πια φυλάσσονται, και φυλάσσονται αποτελεσματικά. Η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Εμείς καθορίζουμε ποιος θα μπει στη χώρα και όχι οι διακινητές», ξεκαθάρισε. Παράλληλα όμως ανέδειξε τα οικονομικά αποτελέσματα από την εφαρμογή της βίζας, θέμα για το οποίο είχε μιλήσει και στη Μυτιλήνη.

«Ποιο είναι το αποτύπωμα σήμερα για την κοινωνία της Λέσβου και όχι μόνο, για όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου; Ότι ένας μεγάλος αριθμός Τούρκων επισκεπτών, που δεν θα έρχονταν υπό άλλες συνθήκες γιατί θα ήταν πολύ δύσκολο να πάνε να βγάλουν βίζα, έρχονται είτε για την ημέρα, είτε για το Σαββατοκύριακο, είτε για περισσότερο χρόνο, στηρίζοντας ουσιαστικά την τοπική οικονομία και βελτιώνοντας το διαθέσιμο εισόδημα όλων των κατοίκων του Ανατολικού Αιγαίου», εξήγησε ο πρωθυπουργός.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Μητσοτάκης για Visa Express: Η προσέγγιση Ελλάδας και Τουρκίας έχει απτά αποτελέσματαΕρωτήσεις-απαντήσεις για την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας σε μη μισθωτές εργαζόμενεςΠρόστιμα 1,4 εκατ. ευρώ σε πολύ γνωστές επιχειρήσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Ενα,mitsotakis, ena