Μητσοτάκης: «Ο εχθρός είναι ο καπνός, όχι οι καπνιστές»

Αρχισε και επίσημα η ενημερωτική καμπάνια για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στέλνει από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το μήνυμα της κυβέρνησης: «Η υγεία μας ενώνει».

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε, παράλληλα, τη δημιουργία ευρύτερων συμμαχιών προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η βλαβερή συνήθεια που –σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης- ευθύνεται για τον θάνατο 20.000 ανθρώπων ετησίως, 700.000 ημερών νοσηλείας και κόστος 1 δις ευρώ.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, ο στόχος είναι

η μείωση του ποσοστού των καπνιστών κατά 30% έως το 2025, ενώ ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την καταπολέμηση του καπνίσματος έχει τέσσερις κατευθύνσεις:

-Στη δημιουργία αντικαπνιστικής κουλτούρας, με έμφαση στην πρόληψη.

-Στον σεβασμό στους μη καπνιστές, που πλέον αποκτούν «φωνή» κατά του παθητικού καπνίσματος.

-Στην παράλληλη μέριμνα της Πολιτείας για την ενεργή υποστήριξη των καπνιστών προκειμένου να κόψουν το τσιγάρο.

-Στην αξιολόγηση των καπνικών προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά.

Ασκηση αλληλοσεβασμού

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η καταπολέμηση του καπνίσματος και η εφαρμογή ενός νομοθετικού πλαισίου που ουσιαστικά ήταν ανενεργό, αποτελεί μία τολμηρή πρωτοβουλία εκσυγχρονισμού και εξευγενισμού, αλλά είναι και άσκηση αλληλοσεβασμού.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι θα αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι, ενώ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, παρουσιάζοντας τα ενημερωτικά σποτ, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση για δημιουργία ευρύτερης κοινωνικής συμμαχίας υγείας και ζωής.

Τα ενημερωτικά σποτ

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Σκληρό βίντεο δείχνει πώς γίνονται οι πνεύμονες ενός μακροχρόνιου καπνιστή Aντικαπνιστικός νόμος: Όταν η εμμονή χτυπάει τριψήφιο Akapnos.gr: Οι εθελοντές που βάζουν στοπ στο τσιγάρο σε κλειστούς χώρους
Keywords
Τυχαία Θέματα