Μοσάντ: Συνελήφθη ο εγκέφαλος της σχεδιαζόμενης τρομοκρατικής επίθεσης στην Κύπρο

Την σύλληψη του Γιουσέφ Σιαχαμπαζί Αμπασαλίλου ανακοίνωσε η ισραηλινή Μοσάντ την Πέμπτη. Ο Αμπασαλίλου φαίρεται να απήχθη από Ισραηλινούς πράκτορες που δρούσαν επί ιρανικού εδάφους.

Συγκεκριμένα, η ισραηλινή υπηρεσία κατασκοπείας δήλωσε την Πέμπτη ότι ”συνέλαβε” έναν Ιρανό που σχεδίαζε να σκοτώσει έναν Ισραηλινό στην Κύπρο, με την ανάκρισή του να διεξάγεται ”σε ιρανικό έδαφος” και να οδηγεί σε συλλήψεις

από τις κυπριακές δυνάμεις ασφαλείας.

Την περασμένη Κυριακή ο «Φιλελεύθερος» της Κύπρου είχε αποκαλύψει πως ο Γιουσέφ Σιαχαμπαζί Αμπασαλίλου ήταν ο εγκέφαλος της τρομοκρατικής επιχείρησης που σχεδιάστηκε από τις ιρανικές μυστικές υπηρεσίες με πρόθεση να πλήξουν ισραηλινούς στόχους στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη στην οποία προέβη η ίδια η Μοσάντ με ανακοίνωσή της ο Αμπασαλίλου ανακρινόμενος ομολόγησε τον σχεδιασμό της επίθεσης στην Κύπρο, δίνοντας πλήρη περιγραφή για το ακριβές σχέδιό του.

Mossad releases video of Iranian terror operative discussing planned attack in Cyprus pic.twitter.com/BPfCr2iwox

— Luke Tress (@luketress) June 29, 2023

Ένα βίντεο που διανεμήθηκε από τη Μοσάντ, το οποίο δεν μπόρεσε να επαληθευτεί από το AFP, δείχνει έναν άνδρα που λέγεται ότι είναι ο Αμπασαλίλου να περιγράφει λεπτομερώς την άφιξή του στην Κύπρο και να προετοιμάζεται να σκοτώσει έναν Ισραηλινό με τη βοήθεια των εκεί ”Πακιστανών”.

Κατά την ανάκρισή του, σύμφωνα με τη Μοσάντ, ομολόγησε ότι ”έλαβε λεπτομερείς οδηγίες και όπλα από ανώτερα στελέχη [του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης] στο Ιράν” σχετικά με έναν ισραηλινό επιχειρηματία που επρόκειτο να δολοφονήσει στην Κύπρο.

Στη συνέχεια ο άνδρας λέει ότι διατάχθηκε από τους Ιρανούς συνδέσμους του να επιστρέψει στο Ιράν, καθώς η κυπριακή αστυνομία τον παρακολουθούσε.

″Στον απόηχο των πληροφοριών που έδωσε στους ερευνητές, ο πυρήνας εξαρθρώθηκε σε μια επιχείρηση των κυπριακών υπηρεσιών ασφαλείας”, ανέφερε η Μοσάντ, σημειώνοντας ”μια σειρά συλλήψεων στην Κύπρο την περασμένη εβδομάδα”.

Πηγή: Φιλελεύθερος, Αl-Arabiya

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΚύπρος: Οι μυστικές υπηρεσίες απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση κατά ΙσραηλινώνΙσραήλ: Κάνει πίσω ο Νετανιάχου για τη δικαστική μεταρρύθμιση (βίντεο)Ιράν- ΗΠΑ: Οι δύο χώρες συζητούν προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση
Keywords
Τυχαία Θέματα