Ναός της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα: Η στιγμή που εξέρχεται ο Πατριάρχης και μοιράζει το Άγιο Φως (βίντεο)

Ολοκληρώθηκε η Τελετή του Αγίου Φωτός η οποία ξεκίνησε στη 1 το μεσημέρι προεξάρχοντος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες προσκυνητές έχουν συγκεντρωθεί στο Ιερό Προσκύνημα.

Άκρα σιγή, συγκίνηση και βαθιά πίστη επικράτησε στο παρευρισκόμενο πλήθος, προσευχές αναπέμπονταν και βαθιά συγκίνηση είχε καταλάβει τους πάντες, όπως αναφέρει το Orthodoxianewsagency.gr

Η Ανάσταση του Κυρίου γίνεται σε

μία τεταμένη περίοδο με τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης να συνεχίζεται, παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός και την επικράτηση της ειρήνης. Μάλιστα όπως αναφέρει η ΕΡΤ είναι η πρώτη φορά που Μεγάλο Σάββατο η Αγία Πόλη έχει τόσο λίγο κόσμο, τόσο λίγους προσκυνητές. Τα δε μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, η παρουσία της ισραηλινής αστυνομίας και του στρατού είναι έντονη στα στενά δρομάκια της παλαιάς πόλης. 

Μάλιστα η ελληνική αποστολή για λίγα μέτρα που χωρίζει το Πατριαρχείο με τον Ναό της Αναστάσεως, πέρασε από τέσσερις ελέγχους, από τέσσερα διαφορετικά σημεία.

Εκ μέρους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα μετέβη για την Τελετή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας παρέστη στην Τελετή του Αγίου Φωτός, και παρέλαβε από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’ το Άγιο Φως

Περίπου τις 19:30 θα αφιχθεί το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στη συνέχεια θα διανεμηθεί σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.

The emergence of the Holy Light right now at the Church of the Holy Sepulchre in Jerusalem. The light will be flown to #Greece & #Cyprus and distributed to parishes throughout the Hellenic world to celebrate #GreekOrthodoxEaster

Πάσχα των Ελλήνων Πάσχα

Keywords
Τυχαία Θέματα