Νασράλα: Η Χεζμπολάχ «θα πολεμήσει μέχρις εσχάτων» αν το Ισραήλ κάνει πόλεμο στο Λίβανο

Υποστηρικτές της υποστηριζόμενης από το Ιράν ομάδας Χεζμπολάχ υψώνουν τις γροθιές τους και ζητωκραυγάζουν, καθώς ακούνε την ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Σαγίντ Χασάν Νασράλα, ο οποίος μιλάει μέσω βιντεοκλήσης κατά τη διάρκεια τελετής για την τέταρτη επέτειο της δολοφονίας του στρατηγού της ιρανικής δύναμης Quds, Qassem Soleimani, ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, στα νότια προάστια της Βηρυτού, στο Λίβανο, Τετάρτη 3 Ιανουαρίου
2024.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προειδοποίησε για «μάχη μέχρις εσχάτων» εάν το Ισραήλ κηρύξει τον πόλεμο στον Λίβανο, την επομένη μέρα της δολοφονίας του δεύτερου στην ιεραρχία της παλαιστινιακής Χαμάς στη Βηρυτό, Σάλεχ αλ Αρούρι. 

«Αν ο εχθρός σκεφτεί να διεξάγει πόλεμο κατά του Λιβάνου, θα πολεμήσουμε χωρίς περιορισμούς, χωρίς κανόνες και χωρίς όρια» δήλωσε ο Νασράλα σε τηλεοπτική ομιλία του. «Δεν φοβόμαστε τον πόλεμο», πρόσθεσε.

Ο Χασάν Νασράλα υπογράμμισε ότι η δολοφονία του Σάλεχ αλ Αρούρι συνιστά «επικίνδυνο έγκλημα» που διαβεβαίωσε ότι «δεν θα μείνει ατιμώρητο».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νασράλα, Χεζμπολάχ, Ισραήλ, Λίβανο,nasrala, chezbolach, israil, livano