Νέα Υόρκη: Κρουαζιερόπλοιο φτάνει στο λιμάνι με νεκρή φάλαινα που πιάστηκε στην πλώρη του (βίντεο)

Ένα κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Νέας Υόρκης μεταφέροντας ένα φρικιαστικό φορτίο, συγκεκριμένα μια τεράστια νεκρή φάλαινα που ήταν πιασμένη στην πλώρη του.

Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο, σύμφωνα με τους ΝΥΤ, και το γεγονός θεωρείται από ορισμένους ως μια ακόμη απόδειξη του ατυχή αντίκτυπου που μπορούν να έχουν τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια στη θαλάσσια ζωή.

Το πτώμα της φάλαινας μήκους 44 ποδών άνηκε σε μια απειλούμενη με εξαφάνιση Ανταρκτοφάλαινα και βρέθηκε στην πλώρη του πλοίου όταν έφτασε στο λιμάνι του

Μπρούκλιν, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας για την αλιεία.

Το εμπλεκόμενο πλοίο ήταν το Meraviglia, το οποίο ελλιμενίστηκε στη Νέα Υόρκη πριν ξεκινήσει το ταξίδι του για λιμάνια της Νέας Αγγλίας και του Καναδά. Ανήκει στην εταιρεία MSC Cruises με έδρα τη Γενεύη.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

«Ειδοποιήσαμε αμέσως τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες διεξάγουν τώρα εξέταση της φάλαινας», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους αξιωματούχοι της κρουαζιέρας, οι οποίοι πρόσθεσαν ότι η εταιρεία έχει θεσπίσει κανονισμούς για την αποφυγή συγκρούσεων με φάλαινες και άλλα ζώα στη θάλασσα.

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι για την απώλεια οποιασδήποτε θαλάσσιας ζωής», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η φάλαινα υποβάλλεται τώρα σε νεκροψία για να διαπιστωθεί πώς πέθανε, ιδίως αν ήταν ήδη νεκρή όταν χτυπήθηκε από το κρουαζιερόπλοιο. Οι φάλαινες Sei είναι μία από τις μεγαλύτερες φάλαινες στον κόσμο και αποτελούν προστατευόμενο είδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υόρκη, Κρουαζιερόπλοιο,yorki, krouazieroploio