Νέες ταινίες: Επικίνδυνη Αποστολή - Θανάσιμη Εκδίκηση, Δύο εισιτήρια για Κυκλάδες, Ραμόνα

«Δύο εισιτήρια για τις Κυκλάδες»

«Δύο εισιτήρια για Κυκλάδες», μια ιστορία για τη γυναικεία φιλία, τις νεανικές υποσχέσεις και τις διαψεύσεις που φέρνει ο χρόνος με τις Λορ Καλαμί, Ολίβια Κοτ και Κριστίν Σκοτ Τόμας στα ελληνικά νησιά, «Ραμόνα», μία ισπανική κομεντί σε άσπρο-μαύρο (με κάτι από το ταμπεραμέντο των θρυλικών ηρωίδων του Αλμοδόβαρ), ένα παιδικό animation

και δύο επανεκδόσεις. 

Και βέβαια, ο ατρόμητος Ίθαν Χαντ του Τομ Κρουζ σε νέες περιπέτειες και απίθανες σκηνές δράσης και καταδίωξης στο Mission: Impossible 7. 

Επικίνδυνη Αποστολή: Θανάσιμη Εκδίκηση, Μέρος Πρώτο

O Ιθαν Χαντ και η IMF ομάδα του αναλαμβάνουν την πιο επικίνδυνη αποστολή της καριέρας τους: Πρέπει να εντοπίσουν ένα τρομακτικό νέο όπλο που απειλεί την ανθρωπότητα προτού αυτό πέσει στα λάθος χέρια. Έτσι ξεκινά μια θανάσιμη καταδίωξη ανά την υφήλιο, καθώς ο έλεγχος του μέλλοντος και η μοίρα του κόσμου απειλούνται. Όταν βρεθεί αντιμέτωπος με έναν μυστηριώδη, πανίσχυρο εχθρό, ο Ιθαν καλείται να αποφασίσει αν μετράει κάτι παραπάνω από την ίδια την αποστολή, ακόμα και οι ζωές αυτών που αγαπά.

Μαζί με τον Τομ Κρουζ οι Βινγκ Ρέιμς, Σάιμον Πεγκ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Βανέσα Κίρμπι, Χέιλι Άτγουελ, Σέι Γουίγκαμ, Πομ Κλεμεντιέφ, Εσάι Μοράλες, Χένρι Τσέρνι, Ρομπ Ντέλανεϊ, Κάρι Έλγουις, Ιντίρα Βάρμα, Μαρκ Γκάτις, Τσαρλς Παρνέλ, Γκρεγκ Ταρζάν Ντέιβις, Φρέντερικ Σμιντ. Σκηνοθεσία Κρίστοφερ Μακουάρι.

Η έβδομη ταινία της σειράς σημειώνει ήδη ένα εντυπωσιακό ρεκόρ στο Rotten Tomatoes με βαθμολογία 99%. 

Δύο εισιτήρια για Κυκλάδες

Η Μπλαντίν και η Μαγκαλί ήταν αχώριστες στην εφηβεία, όμως καθώς πέρασαν τα χρόνια, χάθηκαν. Μια μέρα ξανασυναντιούνται, θυμούνται τα παλιά και αποφασίζουν να εκπληρώσουν ένα παλιό τους όνειρο και να κάνουν επιτέλους το ταξίδι που είχαν υποσχεθεί η μία στην άλλη. Προορισμός τους η Ελλάδα, ο ήλιος της και τα νησιά της, όμως το ταξίδι προκύπτει επεισοδιακό καθώς οι δυο παλιές φίλες, έχουν εντελώς διαφορετική αντίληψη του τι σημαίνουν οι διακοπές -αλλά και η ζωή. Η μία είναι μαζεμένη, μετριοπαθής και ταλαιπωρημένη από έναν χωρισμό, ενώ η άλλη, ατρόμητη, ηδονίστρια και  πληθωρική. Κάπου στην πορεία εμφανίζεται και η τρίτη της παρέας, που έχει σχέση με έναν Έλληνα και ζει πια μόνιμα στη Μύκονο.

Η ταινία γυρίστηκε στην Αμοργό, όπου στο παρελθόν ο Λικ Μπεσόν κινηματογράφησε το Απέραντο γαλάζιο. «Λίγο πριν ξεκινήσω να γράφω την ταινία βρέθηκα στην Αμοργό. Όλα παρέπεμπαν στην ταινία του Μπεσόν. Φωτογραφίες της ταινίας στις ταβέρνες,  η μουσική της να ακούγεται στα ξενοδοχεία, το καφέ στο λιμάνι να λέγεται «Απέραντο γαλάζιο». Τότε κατάλαβα τον τεράστιο αντίκτυπο του φιλμ, το οποίο είχα πρωτοδεί στα 14 μου, έτσι θέλησα να επιστρέψω στο νησί. Αλλά και τα άλλα νησιά στα οποία ταξιδεύουν οι ηρωίδες στην ταινία έχουν σημασία, καθώς αντιπροσωπεύουν κι ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις τους: η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Κέρινος (την οποία επινόησα). Ήθελα να δείξω την πραγματική Ελλάδα, όχι μια γραφική Ελλάδα», λέει ο σκηνοθέτης της ταινίας Μαρκ Φιτουσί που υπογράφει και το σενάριο. 

Ραμόνα

Η Ραμόνα έχει μόλις μετακομίσει στην Μαδρίτη με το αγόρι της Νίκο με σκοπό να αρχίσει μια νέα ζωή από το μηδέν: θέλει να γίνει ηθοποιός, μητέρα και να ζήσει στο Lavapies, μία από τις πιο ιστορικές γειτονιές της Μαδρίτης. Μια μέρα πριν την πρώτη της ακρόαση γνωρίζει έναν μεγαλύτερο άντρα, τον Μπρούνο, με τον οποίο νιώθει κατευθείαν μια πολύ δυνατή έλξη. Παρόλα αυτά, τρομαγμένη από το πως αισθάνεται, το βάζει στα πόδια. Την επόμενη μέρα την περιμένει όμως μια έκπληξη, καθώς φτάνοντας στην ακρόαση ανακαλύπτει ότι ο Μπρούνο είναι ο σκηνοθέτης που πρέπει να συναντήσει.Η ευκαιρία είναι πολύ μεγάλη για να την προσπεράσει και με την προτροπή του φίλου της, Νίκο, αποφασίζει να την αρπάξει.

Η κομεντί της Άντρεα Μπάγκνι με τους Λούρντες Χερνάντες, Μπρούνο Λάστρα, Φραντσέσκο Καρίλ έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι. 

Ρίκι ο Πελαργός και το Μυστήριο του Χαμένου Θησαυρού

Απολαμβάνοντας το χειμώνα σε μια Μεγάλη λίμνη στη Βόρεια Αφρική, ο Ρίκι μαθαίνει ότι αυτή τη φορά δεν θα του ανατεθεί μια τόσο τιμητική και υπεύθυνη αποστολή, ώστε να ηγηθεί της πτήσης ενός κοπαδιού πελαργών προς το βορρά. Μη θέλοντας να το ανεχτεί αυτό, ξεκινάει ένα ανεξάρτητο ταξίδι γεμάτο κινδύνους και περιπέτειες. Στην πορεία θα συναντήσει ένα κοπάδι από σπουργίτια σε μπελάδες, αιχμαλωτισμένα από τα κακά πουλιά marabou με επικεφαλής το άπληστο παγώνι Ζαμάνο. Για να αποκτήσουν ελευθερία, τα πουλιά θα πρέπει να γίνουν μια ομάδα, να δείξουν θάρρος, ευρηματικότητα και εφευρετικότητα για να λύσουν το παζλ που τους έχει ανατεθεί και να βρουν έναν μυστηριώδη θησαυρό. 

Animation για παιδιά. Προβάλλεται μεταγλωττισμένο. 

Το Καταραμένο Σκιάχτρο

The Wicker Man | Trailer from Summer Classics on Vimeo.

Ένας πουριτανός χριστιανός αστυνομικός φτάνει σε ένα απομακρυσμένο σκωτσέζικο νησί για να αναζητήσει μετά από μια καταγγελία ένα αγνοούμενο κορίτσι, μόνο και μόνο για να βρει τους παγανιστές ντόπιους να ισχυρίζονται ότι δεν υπήρξε ποτέ. Όμως δεν πείθεται, και αποφασίζει να ερευνήσει σε βάθος την παράξενη ιστορία, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Για τον εορτασμό της 50ης επετείου της cult ταινίας The Wicker Man (1973) σε σκηνοθεσία Ρόμπιν Χάρντι, που δημιούργησε σχεδόν μόνη της τον όρο Folk Horror, η Summer Classics παρουσιάζει στα θερινά σινεμά μια ολοκαίνουργια αποκατάσταση σε 4K. Η ταινία είναι διάσημη όχι μόνο για την ανατριχιαστική ιστορία που αφηγείται και το φινάλε της, αλλά και για την πρωτοποριακή αισθητική και το ιδιαίτερο σάουντρακ. Το κινηματογραφικό περιοδικό Cinefantastique την περιέγραψε ως «Ο Πολίτης Κέιν των ταινιών τρόμου», ενώ το 2004 το περιοδικό Total Film χαρακτήρισε Το Καταραμένο Σκιάχτρο ως την έκτη καλύτερη βρετανική ταινία όλων των εποχών.

Μ - Ο Δράκος του Ντίσελντορφ

Η πρώτη ομιλούσα ταινία του Γερμανού σκηνοθέτη Φριτς Λανγκ («Metropolis»), με τον εξαιρετικό Ούγγρο ηθοποιό Πίτερ Λόρε στον πρώτο μεγάλο ρόλο του. Η πλοκή της ιστορίας που διαδραματίζεται στο Βερολίνο του 1930 περιστρέφεται γύρω από έναν δολοφόνο μικρών παιδιών. Τον σίριαλ κίλερ ο οποίος έχει τρομοκρατήσει την τοπική κοινωνία, αναζητούν τόσο η αστυνομία όσο και ο υπόκοσμος, που δυσανασχετεί με την έντονη αστυνόμευση καθώς εμποδίζει τη δράση του.

Ο Φριτς Λανγκ έζησε σε ένα Βερολίνο όπου τα έργα του Μπέρτολτ Μπρεχτ συνυπήρχαν με το παρακμιακό περιβάλλον που αναδημιουργήθηκε στο σινεμά σε ταινίες όπως το «Καμπαρέ». Το 1931, το Ναζιστικό Κόμμα ήταν σε σταθερή άνοδο αν και δεν είχε ακόμη τον πλήρη έλεγχο. Η ίδια η γυναίκα του Λανγκ θα γινόταν αργότερα μέλος του κόμματος. Η ταινία ουσιαστικά απεικονίζει με ένα προφητικό τρόπο το σκοτεινό πρόσωπο της Γερμανίας των αρχών της δεκαετίας του 1930, υπονοώντας τη φρίκη που θα ακολουθούσε.  

Related...Ο Τομ Κρουζ κυριολεκτικά πετάει στο «Mission: Impossible 7»: Το εντυπωσιακό ρεκόρΣίντι Κρόφορντ, Κρίστι Τέρλινγκτον, Ναόμι Κάμπελ, Λίντα Εβαντζελίστα «The Super Models»Η Μαντόνα δίνει ραντεβού τον Οκτώβριο στην Ευρώπη
Keywords
εισιτήρια, κυκλαδες, ταινιες, εισιτήρια, νεες ταινιες, εκδικηση, τομ κρουζ, animation, τομ, ιθαν, imf, ελλαδα, μυκονος, φιλμ, νέα, μυστήριο, παζλ, summer, vimeo, cult, film, metropolis, δραση, μπρεχτ, super, Καλή Χρονιά, Ημέρα της μητέρας, η ζωη, κοινωνια, αστυνομια, αφρικη, βερολινο, γυναικα, εβδομη, ηθοποιος, θαρρος, μητερα, μουσικη, νησι, νησια, ξενοδοχεια, ονειρο, σαντορινη, σινεμα, τρομακτικο, φιλια, φωτογραφιες, cult, imf, vimeo, αισθητικη, αμοργο, ατρομητος, βαθμολογια, βορεια, γινει, δρακος, ευκαιρια, ελευθερια, ελξη, εργα, ευρωπη, ζωη, ιδια, ιθαν, ηλιος, φιλμ, κεφαλαιο, κομμα, λαθος, μαυρο, μαδριτη, μοιρα, μυστήριο, μηδεν, μπρεχτ, μπρουνο, νικο, ομαδα, ο ηλιος, ουσιαστικα, παιδια, παζλ, περιβαλλον, ραντεβου, ρεκορ, ρικι, ρολο, σεναριο, σιριαλ, σκηνες, σκηνοθεσια, ταβερνες, το αγορι, τομ κρουζ, τριτη, τομ, φεστιβαλ, φτανει, φορα, χρονος, αγορι, animation, ασπρο, summer, super, ελληνικα, film, ιδιαιτερο, μυκονο, παγωνι, ποδια, ταξιδι, της παρεας, θερινα σινεμα, χερια
Τυχαία Θέματα