Νέες ταινίες: Έρωτας και γαστρονομία, υπερηρωίδες της Marvel, The Royal Hotel από την Αυστραλία

The Royal Hotel

«Στη Φωτιά» -η ταινία που κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο φετινό Φεστιβάλ Καννών- με τη Ζιλιέτ Μπινός, «The Royal Hotel» από την Αυστραλή Κίτι Γκριν με Τζούλια Γκάρνερ και Τζέσικα Χένγουικ, «Μια μητέρα εκδικείται» με Χίλαρι Σουάνκ, «American Carnage» με τη Τζένα Ορτέγκα, ένα τρυφερό ντοκιμαντέρ από την Εσθονία για την αρχαία παράδοση της σάουνας καπνού και αγαπημένος «Μικρός Νικόλας».

Αυτές είναι οι ταινίες που έρχονται στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου.

Στη Φωτιά

Γαλλία, 1885. Η Εζενί, απαράμιλλου ταλέντου μαγείρισσα, δουλεύει για τον διάσημο γκουρμέ Ντοντέν εδώ και 20 χρόνια. Με το πέρασμα των χρόνων, η συνεργασία και ο αμοιβαίος σεβασμός στο βωμό της γαστρονομίας σιγά-σιγά εξελίχθηκε σε έρωτα και η σχέση αυτών των δυο καλλιτεχνών της μαγειρικής γέννησε μια σειρά από πιάτα, υπό την έμπνευση του Ντοντέν και την αριστοτεχνική εκτέλεση της Εζενί.

Όμως, η Εζενί αγαπάει πολύ την ελευθερία της για να δεχτεί να παντρευτεί τον Ντοντέν, όσο κι αν εκείνος την πολιορκεί. Οπότε εκείνος αποφασίζει να κάνει κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά: να μαγειρέψει αυτός για τη μούσα του.

Τιμώντας την παράδοση εξαιρετικών ταινιών του είδους, όπως τα «Μεγάλο Φαγοπότι», «Γιορτή της Μπαμπέτ», «Big Night», και «Chocolat» ανάμεσα σε πολλές άλλες, το «Στη Φωτιά» του Τραν Αν Χουνγκ (Το Άρωμα της Πράσινης Παπάγιας) βουτάει στον λαχταριστό κόσμο της υψηλής γαστρονομίας, με πρωταγωνιστές τη Ζιλιέτ Μπινός και τον Μπενουά Μαζιμέλ -δύο λάτρεις του καλού φαγητού στην πραγματική ζωή- που συναντιούνται και πάλι στο σινεμά για να υποδυθούν δυο συντρόφους, η αγάπη των οποίων ωριμάζει μέσα από την κοινή τους αφοσίωση στην τέχνη της γαστρονομίας και ό,τι αυτή μπορεί να συμβολίσει.

Οι πρώτες σκηνές διαδραματίζονται την αυγή σε ένα χωράφι με λαχανικά, ενώ η Ευγενία μαζεύει τα λαχανικά που θα χρησιμοποιηθούν στο γεύμα της ημέρας. Πέρα και πάνω από έναν ύμνο στη γαστρονομία, η ταινία είναι μια πραγματική ωδή στη ζωή και στην αλλαγή των εποχών.

Στο καστ επίσης οι Εμανουέλ Σαλινζέρ, Πατρίκ Ντ’ασουμσάο, Γκαλατεά Μπελουτζί.

Η ταινία, που άνοιξε το 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο φετινό Φεστιβάλ Καννών και αποτελεί την υποψηφιότητα της Γαλλίας για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας.

The Royal Hotel

Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα -που καταγράφονται στο ντοκιμαντέρ «Hotel Coolgardie» (2016)- η ταινία ακολουθεί τις κολλητές φίλες από τον Καναδά, Χάνα και Λιβ που ταξιδεύουν στην Αυστραλία. Όταν ξεμένουν από χρήματα, πιάνουν μία προσωρινή δουλειά στο μπαρ του ξενοδοχείου «The Royal Hotel» σε μια απομονωμένη πόλη. Όταν όμως τα αστεία και η συμπεριφορά των θαμώνων ξεπεράσουν τα όρια, οι δύο κοπέλες θα βρεθούν εγκλωβισμένες σε μια ανησυχητική κατάσταση που ξεφεύγει όλο και περισσότερο από τον έλεγχό τους.

Ένα ψυχολογικό θρίλερ από την Αυστραλή Κίτι Γκριν, σεναριογράφο και σκηνοθέτη του «The Assistant», μίας από τις πιο ενδιαφέρουσες νεανικές φωνές και με πρωταγωνίστριες τις Τζούλια Γκάρνερ («Ozark», «The  Assistant») και Τζέσικα Χένγουικ («Game of  Thrones», «A Knives Out Mystery: Glass  Onion»).

Στο καστ επίσης, οι Χιούγκο Γουίβινγκ, Τόμπι Γουάλας.

The Marvels

Η Κάρολ Ντάνβερς έχει επανακτήσει την ταυτότητά της από τους τυραννικούς Kree και έχει πάρει την εκδίκησή της από την Υπέρτατη Νοημοσύνη. Αλλά οι επιπτώσεις των πράξεων την έχουν φορτώσει με μεγάλες ευθύνες. Όταν τα καθήκοντα της την οδηγούν σε μία ανωμαλία στο γαλαξία που συνδέεται με τους Kree, οι δυνάμεις της μπερδεύονται με αυτές της μεγαλύτερης θαυμάστρια της, Kamala Khan, γνωστής κι ως Ms. Marvel, αλλά και της ανιψιάς της, Captain Monica Rambeau, αστροναύτη για την S.A.B.E.R. Αυτή η απρόσμενη ομάδα, ως «The Marvels», θα μάθει να συνεργάζεται σε αρμονία, με στόχο τη σωτηρία του σύμπαντος.

Πρωταγωνίστρια στην 33η ταινία του MCU είναι η Μπρι Λάρσον που επιστρέφει στον ρόλο της Κάρολ Ντάνβερς, δηλαδή της Captain Marvel. Μαζί της η Τεγιόνα Πάρις και η Ιμάν Βελάνι, οι οποίες κάνουν το κινηματογραφικό ντεμπούτο τους στο Marvel Cinematic Universe, επαναλαμβάνοντας τους τηλεοπτικούς ρόλους της Captain Μόνικα Ραμπό από το «WandaVision» και της Καμάλα Καν από τη «Mrs Marvel», αντίστοιχα -αμφότερες σειρές του Disney+. Ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον επιστρέφει επίσης στον ρόλο του Νικ Φιούρι.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Νία ΝταΚόστα, πρώτη μαύρη γυναίκα και μόλις τέταρτη γυναίκα που σκηνοθετεί ταινία στο MCU.

Μια Μητέρα Εκδικείται

Μετά τον φόνο του αποξενωμένου γιου της, μία δημοσιογράφος συνεργάζεται με την έγκυο κοπέλα του για να εντοπίσουν αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο του. Οι δυο τους θα αντιμετωπίσουν ένα κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και διαφθοράς και θα αποκαλύψουν ένα ακόμα πιο σκοτεινό μυστικό.

Η δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ Χίλαρι Σουάνκ (MillionDollarBaby, Boys Don’t Cry) σε μία δραματική ιστορία για το πένθος και την απώλεια, με φόντο τον υπόκοσμο μίας μικρής αμερικανικής πόλης. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο βραβευμένος στο Σάντανς, Μάιλς Τζόρις Περαφίτ (Asyouare), που συνυπογράφει το σενάριο με τον Μάντισον Χάρισον (Asyouare), το οποίο διαδραματίζεται στο Όλμπανι της Νέας Υόρκης, την πόλη όπου μεγάλωσαν.

Στο καστ επίσης οι Ολίβια Κουκ, Τζακ Ρέινο, Dilone, Χόπερ Πεν, Νορμ Λιούις, Κάρεν Άλντριτζ. 

Η Αδελφότητα της Καπνιστής Σάουνας

Στο σκοτάδι της σάουνας, γυναίκες διαφορετικών ηλικιών και προσωπικοτήτων, μοιράζονται κρυμμένα μυστικά και προσωπικές ιστορίες για όσα βιώνει η ψυχή και το σώμα τους στο πέρασμα του χρόνου. Σε μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς και συντροφικότητας, γελούν, δακρύζουν, απελευθερώνονται και, ακολουθώντας την αρχαία παράδοση της σάουνας καπνού της κοινότητας Võro στην Εσθονία, εξαγνίζονται, ξαναβρίσκοντας τη δύναμή τους.

Ντοκιμαντέρ της Άνα Χιντς  βραβευμένο στο Σάντανς, επίσημη πρόταση της Εσθονίας για τα Οσκαρ και υποψήφιο για το βραβείο κοινού Lux του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

American Carnage

Μια ομάδα παιδιών στο Riverside, με γονείς μετανάστες από τη Λατινική Αμερική χωρίς χαρτιά, οδηγούνται στο κρατητήριο, όταν ο συντηρητικός Κυβερνήτης της Πολιτείας εκδίδει μια εκτελεστική διαταγή σύλληψής τους. Όμως, ο Εισαγγελέας θα τους δώσει μια εναλλακτική λύση για να γλιτώσουν τη φυλακή: όλες οι κατηγορίες εναντίον τους θα καταπέσουν, εάν συναινέσουν στην παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους που φιλοξενούνται σε έναν Οίκο Ευγηρίας.

Οι νεαροί και οι κοπέλες αναγκάζονται να συμφωνήσουν, αλλά σύντομα θα διαπιστώσουν πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά σ’ αυτό το παράξενο Γηροκομείο. Ο νεαρός Χουάν Πάμπλο ανακαλύπτει πως μια τρομακτική συνωμοσία κρύβεται πίσω από τις κλειστές πόρτες –όμως πρέπει να επιβιώσει για να την ξεσκεπάσει.

«Ως Μεξικάνος -Αμερικάνος που ζει στις ΗΠΑ, εμπνεύστηκα την ιστορία ελπίζοντας πως τα απάνθρωπα στρατόπεδα διαχωρισμού που έχουμε σήμερα στις ΗΠΑ δεν θα ξεχαστούν», εξηγεί ο σκηνοθέτης Ντιέγκο Χαλίβις.

Με τη Τζένα Ορτέγκα, τη «Wednesday» του Netflix και τους Χόρχε Λέντεμποργκ Τζούνιορ, Άλεν Μαλντονάντο.

Ο Μικρός Νικόλας: Τι Περιμένουμε για να Είμαστε Ευτυχισμένοι

Σκυμμένοι πάνω από ένα λευκό χαρτί κάπου ανάμεσα στη Μονμάρτρη και το Σεν Ζερμέν, ο Ζαν-Ζακ Σεμπέ και ο Ρενέ Γκοσινί δίνουν πνοή σε ένα σκανταλιάρικο αγόρι, τον μικρό Νικόλα. Μία επεισοδιακή ζωή γεμάτη παιχνίδι, φίλους, καλαμπούρια, τιμωρίες, πολύτιμα μαθήματα και διαφωνίες απλώνεται μπροστά στον Μικρό Νικόλα. Καθώς η ιστορία εξελίσσεται, το παιχνιδιάρικο αγόρι τρυπώνει στο στούντιο των δημιουργών του και μαθαίνει για τη γνωριμία και τη φιλία τους, αλλά και για τα παιδικά τους χρόνια. Των Amandine Fredon, Benjamin Massoubre. Βραβείο Cristal καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους.

Arte Povera - The Documentary

Ο Φώτης Γεωργιάδης aka Beats Pliz εμπνεύστηκε και σκηνοθέτησε το «Arte Povera- The Documentary», ένα ντοκιμαντέρ που απαθανατίζει την διαδικασία δημιουργίας του ομώνυμου μουσικού άλμπουμ του. Η ταινία αποτελεί μία ενδοσκόπηση στη δημιουργία του πρώτου συμφωνικού ραπ άλμπουμ, ενός πρωτόγνωρου έργου, το οποίο παντρεύει τις συμφωνικές ορχήστρες και την κλασική μουσική, με την ραπ αισθητική και την τέχνη των δρόμων. Original κομμάτια συμφωνικής μουσικής, ηχογραφημένα σε τρία διαφορετικά στούντιο της Ευρώπης από ορχήστρες ανωτάτου επιπέδου, μετατρέπονται σε rap beats ενώ κάποιοι από τους δημοφιλέστερους rap artists στην Ελλάδα (μεταξύ των οποίων οι BLOODY HAWK, DANI GAMBINO, ΕΘΙΣΜΟΣ, HAWK, ΛΕΞ, ΜΙΚΡΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ, ΣΑΝΤΑΜ, VLOSPA, WANG) ραπάρουν πάνω σε αυτά.Έχοντας μαζί του μία κάμερα, ο Beats Pliz απαθανατίζει την κάθε στιγμή, από την ηχογράφηση των συμφωνικών ορχηστρών, τις στιγμές παραγωγής των κομματιών μαζί με τους rap καλλιτέχνες καθώς και αρκετό behind the scenes υλικό.

Από 10 Νοεμβρίου στα Village Cinemas.

Related...Ντε Βίτο για Σβαρτσενέγκερ: «Θα έπρεπε να είχε γυρίσει το "Twins 2" αντί να γίνει κυβερνήτης»«The Fall Guy»: Και μετά τον Κεν, ο Ράιαν Γκόσλινγκ γίνεται κασκαντέρΟ Πιρς Μπρόσναν στο «The Last Rifleman»: Η ιστορία ενός βετεράνου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
Keywords
marvel, royal, hotel, αυστραλια, ταινιες, νεες ταινιες, royal, hotel, marvel, village cinemas, τζουλια, big, night, chocolat, αφοσίωση, ωδή, θεσσαλονικη, γαλλια, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, game, khan, universe, mrs, γιου, lux, λύση, ηπα, wednesday, netflix, σεν, aka, documentary, ραπ, original, rap, ελλαδα, hawk, village, σβαρτσενέγκερ, twins, guy, τζουλια αλεξανδρατου, τζουλια 2 μαυροι, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, μεταναστευση στην αυστραλια, Καλή Χρονιά, τζουλια αλεξανδρατου 2012, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, γιορτη σημερα, ξανα, φεστιβαλ κινηματογραφου, khan, ωδή, αυγη, γηροκομειο, γυναικα, δουλεια, ηπα, θριλερ, μητερα, μουσικη, ντοκιμαντερ, σινεμα, σωτηρια, φιλια, village, village cinemas, αγαπη, αισθητικη, αμερικη, αρμονια, αρχαια, απωλεια, αρωμα, αστεια, ατμοσφαιρα, αφοσίωση, γεγονοτα, γινει, γινεται, γιου, γνωριμια, γονεις, δυναμη, δωσει, ευγενια, ελευθερια, εμπνευση, επρεπε, ερχονται, εσθονια, τεχνη, ζωη, χανα, οικο, ηχογραφηση, κλασικη μουσικη, λαχανικα, λύση, μεξικανος, μυστικο, μικρο, μυστικα, νοημοσυνη, ομαδα, ορια, γουαλας, παιδικα, πεμπτη, πενθος, πιατα, πνοη, πορτες, πρωταγωνιστες, ψυχη, ραμπο, ραπ, ρολο, σβαρτσενέγκερ, σεβασμος, σειρες, σεναριο, σεν, συντομα, σειρα, σκηνες, σκηνοθεσια, σωμα, ταυτοτητα, τρια, φυλακη, φεστιβαλ, φοντο, χοπερ, αγορι, aka, εκδικηση, hawk, κοπελα, λευκο, lux, μπροστα, netflix, original, παιχνιδι, rap, υλικο, universe
Τυχαία Θέματα
Νέες, Έρωτας, Marvel, Royal Hotel, Αυστραλία,nees, erotas, Marvel, Royal Hotel, afstralia