Νέο παγκόσμιο ρεκόρ από τον Max Park στον κύβο του Ρούμπικ, τον έλυσε σε 3.13 δευτερόλεπτα

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ επίλυσης του κύβου του Ρούμπικ σημείωσε ο 21 ετών Αμερικανός πρωταθλητής Max Park.

Ο Max Park, ο οποίος έχει κερδίσει περισσότερους από 400 αγώνες εναντίον άλλων «cubers», κατάφερε να λύσει τον κύβο σε μόλις 3.13 δευτερόλεπτα.

Ο νεαρός προταβλητής είχε εμφανιστεί το 2020 σε ντοκιμαντέρ του Netflix με τίτλο «The Speed Cubers».

«Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρική», δήλωσε ο πατέρας

του Park, Schwan Park, στο βιβλίο Guinness.

«Πολλοί θαυμαστές του Max, από το ντοκιμαντέρ του Netflix, επικοινώνησαν μαζί του και ήταν πολύ χαρούμενοι γι ’αυτόν», δήλωσε ο Schwan. «Μερικοί άνθρωποι είπαν ότι έκλαψαν κιόλας».

Ο Park έκανε πολλές προσπάθειες να σπάσει το ρεκόρ των 3,47 δευτερολέπτων που σημείωσε το 2010 ο Κινέζος Yusheng Du. Και τελικά τα κατάφερε, αναφέρει ο Guardian.

Τόσο ο Park όσο και όλοι ήταν δίπλα του ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, όταν είδαν ότι έλυσε το κύβο του Ρούμπικ σε μόλις 3,13 δευτερόλεπτα.

Σε ηλικία δύο ετών, ο Park διαγνώστηκε με αυτισμό. Όταν πήρε έναν κύβο του Ρούμπικ στα χέρια του, συνειδητοποίησε ότι το παζλ θα μπορούσε να βοηθήσει.

Related...Κύβος του Ρούμπικ: Ο δημιουργός του αποκαλύπτει το «κόλπο» για τον λύσουμε γρήγοραΗ προειδοποίηση του εφευρέτη του Κύβου του Ρούμπικ για έναν κόσμο που "έγινε χειρότερος"Ιαπωνική εκδοχή του κύβου του Ρούμπικ που είναι σχεδόν αδύνατο να λύσουμε
Keywords
Τυχαία Θέματα