Ο αμφιλεγόμενος οραματιστής των Ολυμπιακών Αγώνων θα αποκτήσει κέρινο ομοίωμα στο Παρίσι

Πορτρέτο του Πιερ ντε Κουμπερτέν, ιδρυτή των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, τραβηγμένο στη Ζυρίχη της Ελβετίας το 1936.

Ο Πιερ ντε Κουμπερτέν, ο αμφιλεγόμενος «πατέρας» των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, θα αποκτήσει το δικό του κέρινο ομοίωμα στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε το Μουσείο Γκρεβέν και αποκάλυψε

η Le Parisien την Πέμπτη (4/4) ενόψει της μεγάλης αθλητικής γιορτής. 

Το κέρινο ομοίωμα του Γάλλου βαρόνου, ο οποίος γεννήθηκε στο Παρίσι το 1863, θα αποκαλυφθεί στο διάσημο μουσείο τον Ιούλιο, πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στις 26 Ιουλίου.

Η φιγούρα κατασκευάζεται στα εργαστήρια του μουσείου στην 13η συνοικία της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Τον απεικονίζουμε όταν ήταν στην ηλικία των 31 ετών» και θα φοράει μια φανέλα με ”το νόμισμα της εποχής”, εξήγησε στην γαλλική εφημερίδα η επικεφαλής των δημιουργικών εργαστηρίων του μουσείου, Βαλερί Σερό. Το κέρινο άγαλμα θα είναι σε φυσικό μέγεθος και θα έχει διαστάσεις 1μ.62 εκ.

Ο Γάλλος αριστοκράτης ήταν υπέρμαχος του αθλητισμού, ειδικά στην παιδεία και πρότεινε την αναβίωση των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων το 1894.

Η πρώτη διοργάνωση των σύγχρονων Αγώνων πραγματοποιήθηκε φυσικά στην Αθήνα το 1896, με τη συμμετοχή περισσότερων από 200 ανδρών αθλητών από 14 χώρες.

Ο Κουμπερτέν πέθανε στην Ελβετία το 1937 σε ηλικία 74 ετών, ένα χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργάνωσε η ναζιστική Γερμανία στο Βερολίνο. 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακών Αγώνων, Παρίσι,olybiakon agonon, parisi