Ο Φιλ, η μαρμότα απεφάνθη: Χειμώνας για ακόμη έξι εβδομάδες

Θα έχουμε χειμώνα για ακόμη έξι εβδομάδες χειμώνα, προέβλεψε η διάσημη πλέον μαρμότα Punxsutawney Phil, καθώς έβγαινε από το λαγούμι του την Τετάρτη για να εκτελέσει τα καθήκοντά του στην περίφημη Ημέρα της Μαρμότας.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Gobbler’s Knob της Πενσυλβάνια, προκειμένου να δουν τον συμπαθέστατο Φιλ να «προβλέπει» τη διάρκεια του φετινού χειμώνα, βγαίνοντας από τη φωλιά του σε κουφάλα δένδρου και κοιτάζοντας τη σκιά του. Αφού ανακοινώθηκε η πρόβλεψη του, το πλήθος φώναζε επανειλημμένα «ακόμα

έξι εβδομάδες!»

Σύμφωνα με τη λαογραφία, η άνοιξη θα ερχόταν νωρίτερα φέτος αν δεν έβλεπε τη σκιά του.

Το ετήσιο γεγονός, που πέρυσι πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω κορονοϊού, έχει τις ρίζες του σε έναν γερμανικό θρύλο για ένα τριχωτό τρωκτικό.

Σύμφωνα με αρχεία που χρονολογούνται από το 1887, ο Φιλ έχει προβλέψει τον χειμώνα περισσότερες από 100 φορές. Δέκα χρόνια έχουν χαθεί επειδή δεν κρατήθηκαν αρχεία, σύμφωνα με τους διοργανωτές οι διοργανωτές.

Οι προβλέψεις για το 2020 έκαναν λόγο για πρόωρη άνοιξη.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΠέθανε ο ζιφιός που είχε βρεθεί σε παραλία στον ΑλιμοΕλλάδα προς Τουρκία: Οι 12 μετανάστες που πέθαναν από το κρύο δεν πέρασαν ποτέ τα σύνοραΝεκρός ο Αλέξανδρος Λάμπι της Ηλιούπολης που κατέρρευσε στον αγώνα με την Ερμιονίδα
Keywords
Τυχαία Θέματα
Φιλ, Χειμώνας,fil, cheimonas