Ο μαγικά γεωμετρικός κόσμος της Katy Ann Gilmore



Μπορεί η γεωμετρία να γεννήσει μαγικές εικόνες και ο συνδυασμός αρνητικού και αρνητικού χώρου μικρά έργα τέχνης; Η Katy Ann Gilmore κάνει ακριβώς αυτό, χρησιμοποιώντας μόνο ένα πενάκι.

Η καλλιτέχνης από το LA δημιουργεί οργανικές γεωμετρικές εικόνες παίρνοντας έμπνευση από μια μεγάλη ποικιλία επιρροών, με τα μαθηματικά, τη φύση και τις εικαστικές τέχνες να είναι μόνο ορισμένες από αυτές. Και όχι τυχαία, καθώς η Gilmore σπούδασε Μαθηματικά και Εικαστικές Τέχνες αλλά αποφάσισε, αντί να ασχοληθεί με ένα από τα δύο, να τα υφάνει μαζί σε ένα εντυπωσιακό project.

Τα
δισδιάστατα, πολυεπίπεδα σχέδιά της εξερευνούν την έννοια των κάθετων μεταξύ τους επιπέδων και της διαστρέβλωσης του τρισδιάστατου χώρου. Σε κάποια σημεία των σχεδίων της οι εικόνες υποχωρούν δίνοντας τη θέση τους σε άλλες που αναπηδούν προς τα εμπρός, δημιουργώντας έτσι την ψευδαίσθηση ενός εξαίρετα υφασμένου ιστού που περικλείει την καμπυλότητα της γης. Το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει εκπληκτικά με έναν χειροποίητο τοπογραφικό χάρτη.

Η Gilmore ξεκίνησε να δημιουργεί τα γεωμετρικά έργα της από μια έντονη περιέργεια για το πώς θα έδειχναν τα 2D πλέγματα αν στρεβλώνονταν προς όλες τις κατευθύνσεις, καθώς και για το πώς επηρεάζεται η αντίληψή μας για τη σταθερότητα των φυσικών αντικειμένων γύρω μας από την διακύμανση του κενού χώρου γύρω από αυτά. Η δουλειά της συγκεντρώνει χιλιάδες μικροσκοπικά στοιχεία σε ένα κοινό χώρο, σχηματίζοντας υπέροχα επιτεύγματα μαθηματικών εννοιών, τα οποία έχουν περάσει πρώτα μέσα από μια καλλιτεχνική ματιά.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα