Οχάιο: Εξαγριωμένοι οι κάτοικοι με τον εκτροχιασμό τρένου και τα τοξικά αέρια

Ο δήμαρχος της Ανατολικής Παλαιστίνης, στο Οχάιο, Τρεντ Κόναγουεϊ απευθύνεται στα ΜΜΕ καθώς μέλη της κοινότητας συγκεντρώνονται για να συζητήσουν για την ασφάλειά τους και άλλες περιβαλλοντικές ανησυχίες σε μια συνεδρίαση του δημαρχείου μετά από εκτροχιασμό τρένου όπου διέρρευσαν τοξικά χημικά, στην Ανατολική Παλαιστίνη, Οχάιο, ΗΠΑ,
15 Φεβρουαρίου 2023

Εκατοντάδες εξαγριωμένοι κάτοικοι της κωμόπολης της Ανατολικής Παλαιστίνης του Οχάιο, όπου ένα τρένο εκτροχιάστηκε μ′ αποτέλεσμα να χυθούν τοξικά χημικά, συγκεντρώθηκαν σε γυμναστήριο γυμνασίου την Τετάρτη, αναζητώντας απαντήσεις για τους κινδύνους για την υγεία τους. Το περιστατικό συνέβη στις 3 Φεβρουαρίου. 

«Έχω τρία εγγόνια», είπε η Κάθι Ντάικ, η οποία προσήλθε με εκατοντάδες γείτονές της στην συνάντηση της Τετάρτης. «Θα μεγαλώσουν εδώ και σε πέντε χρόνια θα έχουν καρκίνο;».

Οι κρατικοί αξιωματούχοι επέμειναν για άλλη μια φορά ότι οι έλεγχοι δείχνουν ότι ο αέρας είναι αναπνεύσιμος γύρω από την Ανατολική Παλαιστίνη, όπου λιγότεροι από 5.000 άνθρωποι ζουν κοντά στα πολιτειακά σύνορα με την Πενσυλβάνια. Υποσχέθηκαν ότι η παρακολούθηση του αέρα και του νερού θα συνεχιστεί.

Πολλοί που περίμεναν σε μια μεγάλη ουρά έξω από το γυμναστήριο έφυγαν απογοητευμένοι που δεν άκουσαν τίποτα καινούργιο. Κάποιοι αποδοκίμασαν ή γελούσαν κάθε φορά που άκουγαν τον δήμαρχο της κωμόπολης ή τον πολιτειακό διευθυντή υγείας να τους διαβεβαιώνει ότι η παρατεταμένη δυσωδία από τα τεράστια σύννεφα καπνού δεν είναι επικίνδυνα και ότι το νερό είναι ασφαλές για κατανάλωση.

Αφαντοι οι εκπρόσωποι της εταιρίας του εκτροχιασμένου τρένου 

Ο δήμαρχος της Ανατολικής Παλαιστίνης, Τρεντ Κόναγουεϊ, που έδειχνε θυμωμένος και κουρασμένος, είπε ότι ήθελε να βοηθήσει και να προσφέρει κάποια διαβεβαίωση στους 4.700 πολίτες της πόλης του, αλλά και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τον εκτροχιασμό του τρένου.

«Χρειαζόμαστε τους πολίτες μας να αισθάνονται ασφαλείς στα σπίτια τους», είπε ο Κόναγουεϊ καθώς ξεκίνησε η συνάντηση. ”Χρειάζομαι βοήθεια. Δεν είμαι έτοιμος για αυτό. Αλλά δεν φεύγω, δεν πάω πουθενά.”

Ο Κόναγουεϊ είπε ότι η εμπορευματική σιδηροδρομική εταιρεία “Norfolk Southern”, στην οποία ανήκει το γεμάτο τοξίνες τρένο που εκτροχιάστηκε στις 3 Φεβρουαρίου στην Ανατολική Παλαιστίνη, συνεργάζεται στενά μαζί του. «Μας χάλασαν την πόλη, αλλά θα επανορθώσουν». 

Ωστόσο, εκπρόσωποι της εταιρείας δεν παρευρέθηκαν στη συνάντηση, λέγοντας ότι φοβούνται πιθανή βία.

On February 3, a horrifying railroad accident took place. A Norfolk Southern freight train derailed in East Palestine, Ohio. You might've seen images of the flames, but you probably haven't heard that unions were trying to prevent this exact accident.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οχάιο, Εξαγριωμένοι,ochaio, exagriomenoi