Οδηγούμε το ηλεκτρικό Fiat 500e Hatchback με τη μεγάλη αυτονομία

Ό,τι και να γράψει κανείς για το Fiat 500 θα είναι πραγματικά λίγο. Πέρασαν γενιές και γενιές οδηγώντας το και επειδή η εποχή αλλάζει, ήρθε η στιγμή να αλλάξει και αυτό. Έχει δανειστεί εδώ και καιρό την ηλεκτροκίνηση και πλέον διατίθεται σε έκδοση Hatchback, η οποία έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τις πωλήσεις της φίρμας. Ένα αυτοκίνητο θρύλος στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, το οποίο μεγάλωσε, ωρίμασε και συνεχίζει να το κάνει.

Εμπρός ξεχωρίζουν τα φώτα LED, αλλά

και τα πλευρικά ίδιας τεχνολογίας. Στο προφίλ επίσης έχει ανασχεδιαστεί η ηλεκτρική λαβή της πόρτας, ενώ τον δικό τους ρόλο παίζουν οι ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών σε διχρωμία. Περιττό να αναφερθεί πως το «σήμα» 500 έχει θαλασσί απόχρωση για να φανερώνεται η ηλεκτρική ταυτότητα του οχήματος.

Περνώντας στο εσωτερικό, υπάρχουν αρκετοί χώροι για μικροαντικείμενα και τα συναφή, το ταμπλό έχει επενδυθεί με υλικό μαλακής αφής, με την απουσία του κεντρικού τούνελ να προσφέρει ακόμα περισσότερους χώρους για τους επιβάτες. Μάλιστα, τα καθίσματα έχουν ανάγλυφο το όνομα της Fiat και προσφέρουν ρύθμιση έξι κατευθύνσεων. Η κεντρική οθόνη είναι 10,25 ιντσών, ο πίνακας οργάνων προσφέρει όλα όσα θέλει ο οδηγός, του οποίου το χέρι δεν θα χρειαστεί να τεντωθεί για να αλλάξει τις όποιες ρυθμίσεις μέσω της κεντρικής οθόνης.

Η αυτονομία του κυμαίνεται στα 320-460 χιλιόμετρα σε αυτοκινητόδρομο και πόλη αντίστοιχα, κάνοντας πολύ εύκολη τη ζωή του κατόχου, ιδιαίτερα μέσα στα αστικά κέντρα. Υπάρχουν διάφορες ρυθμίσεις για περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης, μέσω της λειτουργίας Sherpa. Στον τομέα της φόρτισης, σε ισχύ 85kW κερδίζει 50 χιλιόμετρα σε πέντε λεπτά και φτάνει στο 80% σε μόλις 35. Με ισχύ 74,kW, η φόρτιση στο 15-80% θα διαρκέσει περίπου τέσσερις ώρες. Όσον αφορά στην ανάκτηση ενέργειας, αρκεί να πάρετε το πόδι σας από το γκάζι, μετατρέποντας την κινητική σε ηλεκτρική, μειώνοντας παράλληλα το άγχος.

Στον τομέα των επιδόσεων, το μονοτάχυτο 500 (είναι ηλεκτρικό όπως γράψαμε), ολοκληρώνει το 0-100χλμ./ώρα σε 9δευτ., με την τελική να φτάνει τα 150χλμ./ώρα. Η ισχύς του μοτέρ είναι 118 ίπποι και η χωρητικότητα της μπαταρίας 42kWh.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο πόλης με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ταυτότητα. Δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να σε οδηγήσει εκεί που θες και με κύκλο στροφής τα 9,7μ., είναι βέβαιο πως ακόμα και οι επί τόπου στροφές αποτελούν παιχνιδάκι. Η χωρητικότητα του χώρου φόρτωσης ανέρχεται στα 185 λίτρα ή 500 με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα και είναι ό,τι πρέπει για ψώνια, χαλαρές βόλτες ή οτιδήποτε άλλο απαιτεί η πόλη. Στον αυτοκινητόδρομο θα κινηθεί όμορφα και ήρεμα, οι 118 ίπποι του ξεδιπλώνονται δίχως πρόβλημα και αποτελεί έναν ιδανικό φίλο σε κάθε περίσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οδηγούμε, Fiat 500e Hatchback,odigoume, Fiat 500e Hatchback