Οι φωτιές απειλούν να κάνουν στάχτη την Σικελία - Νεκροί, καμένοι ναοί, υπό απειλή αρχαιότητες

Η Σικελία παραμένει για τρίτη ημέρα σε κατάσταση συναγερμού καθώς θηριώδεις φωτιές μαίνονται ανεξέλεγκτες προκαλώντας μάλιστα τον θάνατο τριών ηλικιωμένων, ενώ ο καύσωνας με ακραία υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζεται στην μισή Ιταλία ενώ στην βόρεια έχουν ξεσπάσει σφοδρές καταιγίδες προκαλώντας επικίνδυνες πλημμύρες.

Τα απανθρακωμένα πτώματα ενός ζευγαριού περίπου 70 ετών βρέθηκαν στο καμένο σπίτι τους στα περίχωρα του Παλέρμο, της πρωτεύουσας της Σικελίας ενώ  μία περίπου 80 ετών πέθανε αφού ασθενοφόρο δεν μπόρεσε να φτάσει στο σπίτι της λόγω πυρκαγιών στην περιοχή.

Σε μήνυμά του στο

Facebook, ο πρόεδρος της Σικελίας Ρενάτο Σιφάνι είπε ότι «η καυτή ζέστη και οι άνευ προηγουμένου καταστροφικές πυρκαγιές» συνθέτουν μια επικίνδυνη κατάσταση  και η περιοχή «περνά από τις πιο δύσκολες μέρες των τελευταίων δεκαετιών».

Οι Ιταλοί πυροσβέστες δήλωσαν ότι κατάφεραν να καταπολεμήσουν σχεδόν 1.400 πυρκαγιές μεταξύ Κυριακής και Τρίτης, συμπεριλαμβανομένων 650 στη Σικελία και 390 στην Καλαβρία, όπου επίσης ένας κατάκοιτος 98 ετών  σκοτώθηκε καθώς η φωτιά κατέκαψε το σπίτι του.

Wildfires approach road in

Keywords
Τυχαία Θέματα