Οι Ιάπωνες σπεύδουν σαν τρελοί για να αγοράσουν τρόλεϊ μεταφοράς σνακ τρένων υψηλής ταχύτητας

Λιτός σχεδιασμός, εξαιρετικά πρακτικά και ανθεκτικά..Τα καροτσάκια που μεταφέρουν σνακς και αναψυκτικά επί δεκατίες στους διαδρόμους των τρένων που διασχίζουν με ταχύτητες περίπου 300χλμ/ώρα όλη την Ιαπωνία περνούσαν για πολλούς απαρατήρητα. 

Να που ξαφνικά όμως έχουν τεράστια ζήτηση και, όπως γράφει ο Guardian, αποτελούν ένα must have αντικείμενο για Ιάπωνες που το θέλουν για τις  καντίνες τους αλλά και για τις οικιακές κουζίνες τους. 

Τα

τρόλεϊ, που μπορούν να μεταφέρουν έως και 50 κιλά φαγητών και ποτών, τέθηκαν προς πώληση τον Ιανουάριο, αφού η Central Japan Railway Company διέκοψε τις πωλήσεις τροφίμων και ποτών στη δημοφιλή διαδρομή 500χλμ Τόκιο-Οσάκα, επικαλούμενη έλλειψη προσωπικού και πολύ μειωμένη ζήτηση από τους επιβάτες-αγοράστες για σνακ και ποτά. Αυτό καθώς οι περισσότεροι επιβάτες αγοράζουν ό,τι χρειάζονται από τα καταστήματα στον σταθμό του τρένου. 

Η εταιρεία είχε σχεδιάσει να...πετάξει στα σκουπίδια τα καρότσια αλλά πείστηκε από τους λάτρεις των τρένων που ήθελαν να αποκτήσουν ένα συλλεκτικής αξίας αντικείμενο από την ιστορία των ιαπωνικών σιδηροδρόμων, να τα διαθέσει προς πώληση. 

Κάθε τρόλεϊ τέθηκε προς πώληση έναντι 100.000 γιεν ( 619 ευρώ).

Όταν οι διαδικτυακές προσφορές για την εξασφάλιση ενός από τα 50 διαθέσιμα καροτσάκια έληξαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η εταιρεία είπε ότι είχε λάβει 1.942 προσφορές για συνολικά 2.432 καροτσάκια.

Οι ενδιαφερόμενοι περιορίζονταν να κάνουν δύο προσφορές και αρκετοί εξ αυτών φαίνεται πως είναι έχουν καντίνες σε σχολεία αλλά είναι και αρκετοί που  θέλουν το τρόλεΪ για να διακοσμήσουν την κουζίνα τους. 

Τα τρόλεϊ,  ύψους 110 εκατοστών και πλάτους 33 εκατοστών έγιναν σύμβολο των ταξιδιών με τρένα υψηλής ταχύτητας λίγο μετά την έναρξη λειτουργίας του shinkansen, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 1964, που φέτος γιορτάζει την 60η του επέτειο.

Διαθέτουν πίσω φρένα που κλειδώνουν αυτόματα όταν το προσωπικό εστίασης αφαιρεί τα χέρια του από το μοχλό του τιμονιού, ενώ ο μπροστινός τροχός μπορεί να ελίσσεται για να ξεπερνά τις ανώμαλες επιφάνειες μεταξύ των βαγονιών, σύμφωνα με την Asahi Shimbun.

Τα καροτσάκια μετέφεραν περισσότερα από 60 είδη, συμπεριλαμβανομένων αναψυκτικών και αλκοολούχων ποτών, σοκολάτες και άλλα σνακ. Αλλά πολλοί ταξιδιώτες θυμούνται για το ”σκληρό παγωτό” του που ήταν αποθηκευμένο σε ξηρό πάγο και δεν έλιωνε εύκολα, έτσι ώστε να μπορεί να καταναλωθεί αργά σε μακρινά ταξίδια. Μάλιστα κάποιοι ακουμπούσαν το παγωτό κοντά στον ζεστό καφέ για να...μαλακώσει. 

Πηγή: Guardian

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιάπωνες,iapones