Όλα όσα δεν θα παραγγείλει ποτέ ένας σεφ στο εστιατόριο - Και υπάρχει σοβαρή αιτία
Είναι γεγονός: Οι σεφ αφιερώνουν πολύ χρόνο προετοιμάζοντας φαγητό για τους άλλους. Αυτό δεν σημαίνει ότι και οι ίδιοι δεν τρώνε ποτέ έξω. Απλώς σε αντίθεση με εμάς, υπάρχουν πιάτα που οι σεφ αρνούνται κατηγορηματικά να παραγγείλουν σε ένα εστιατόριο. Κυρίως επειδή πιστεύουν ότι δεν αξίζουν τα χρήματα.
Οι σεφ προτιμούν
Αστακό
«Μου αρέσει ο αστακός, αλλά στα εστιατόρια δεν είναι αρκετός σε ποσότητα, ώστε να δικαιολογείται το τεράστιο κόστος», εξηγεί ο Έβαν Χένεσεϊ, σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίου.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι αστακοί είναι πιο δυσεύρετοι από άλλα θαλασσινά και απαιτούν περισσότερο χρόνο προετοιμασίας. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, τα πιάτα με αστακό, όπως για παράδειγμα η μακαρονάδα, θεωρούνται από τους σεφ κάπως υπερεκτιμημένα.
Ζυμαρικά
Πολλά εστιατόρια έχουν πιάτα με ζυμαρικά στο μενού για ποικιλία. Όμως, ορισμένοι σεφ δεν πιστεύουν πως οι συνταγές με βάση τα ζυμαρικά αξίζουν την τιμή τους σε όλα τα μαγαζιά.
«Τα πιάτα ζυμαρικών είναι συνήθως αρκετά ακριβά αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για μια τόσο φθηνή πρώτη ύλη», δηλώνει η Νίνα Σουασντικιάτι, σεφ και ιδιοκτήτρια εστιατορίου ταϊλανδέζικης κουζίνας στο Λας Βέγκας.
Και εκτός αυτού, τα μακαρόνια, ακόμα και για όσους δεν είμαστε σεφ, είναι κάτι που μπορούμε να το πετύχουμε και στο σπίτι.
ΣαλάτεςΕνώ μπορεί να αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για χορτοφάγους ή όσους κάνουν δίαιτα, οι περισσότερες σαλάτες στα εστιατόρια είναι συνήθως πολύ ακριβές για τα υλικά που περιέχουν και τον ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας που απαιτούν.
«Σπάνια εντυπωσιάζομαι με τις σαλάτες των εστιατορίων και σχεδόν πάντα φεύγω με την αίσθηση ότι πλήρωσα 12 με 15 ευρώ, για κάτι που θα μπορούσα να το είχα φτιάξει σε δύο δευτερόλεπτα», εξομολογείται ο Ράιαν Τζόουνς, συνιδρυτής και εκτελεστικός σεφ του Free Reign Restaurants στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας.
ΣούπεςΤους πιο κρύους μήνες του χρόνου, μπορεί να νιώθουμε τη λαχτάρα για ένα ζεστό μπολ σούπας. Και συχνά, τα εστιατόρια έχουν μια ποικιλία από σούπες και βελουτέ στο μενού ή και μια συνταγή που είναι η σπεσιαλιτέ της ημέρας.
Ωστόσο η «Σούπα της Ημέρας» είναι συχνά ένας κώδικας στη βιομηχανία της εστίασης, για τα εστιατόρια που θέλουν να ξεφορτωθούν τα αποθέματα των προμηθειών του Σαββατοκύριακου ή και ολόκληρης της προηγούμενης εβδομάδας, αποκαλύπτει ο Μάικλ Ντελόν, σεφ και ιδιοκτήτης του Nunzio στο Νιου Τζέρσι.
Συν τοις άλλοις, οι σούπες είναι κάτι σχετικά «τσιμπημένο» που μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε και στο σπίτι, αυτοσχεδιάζοντας με τα υλικά που έχουμε στο ψυγείο μας.
Related...Tι θα συμβεί στο σώμα μας αν πίνουμε πράσινο τσάι κάθε μέραΤι θα πάθουμε αν πιούμε πολλά ποτήρια καφέ μέσα στην ημέραΤελικά λήγει το μέλι ή όχι;- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κορονοϊός: Γιατί πολλοί που νοσούν αυτή την περίοδο με Covid το περνάνε πιο δύσκολα
- Τουρκία: Σεισμός ταρακούνησε την Κωνσταντινούπολη
- Άγρια καταδίωξη τα ξημερώματα στην Αθηνών-Κορίνθου – Νεκρός 29χρονος αστυνομικός, σε σοβαρή κατάσταση ένας δεύτερος
- Πέθανε ο αστυνομικός που είχε τραυματιστεί μετά από καταδίωξη στην εθνική Αθηνών – Κορίνθου
- Τουρκία: Σεισμός «ταρακούνησε» την Κωνσταντινούπολη
- Οι εκπλήξεις του Μητσοτάκη, το μέτωπο κατά Σαμαρά και ο οραματιστής επιχειρηματίας που έβλεπε πριν 15 χρόνια το σήμερα
- Καιρός: Φεύγει η παγωνιά, «γλυκαίνει» ο καιρός - Τα νέα προγνωστικά στοιχεία για τα Χριστούγεννα
- Νεκρός ένας αστυνομικός μετά από καταδίωξη στο Χαϊδάρι
- Τέλη κυκλοφορίας: Τελευταία φορά παράταση, έως 15 Ιανουαρίου και μετά βαριά πρόστιμα
- Eoρτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Huffington Post Greece
- Κορονοϊός: Γιατί πολλοί που νοσούν αυτή την περίοδο με Covid το περνάνε πιο δύσκολα
- Όλα όσα δεν θα παραγγείλει ποτέ ένας σεφ στο εστιατόριο - Και υπάρχει σοβαρή αιτία
- LOCATION3: «Πολυεργαλείο» για κινηματογραφικές παραγωγές από ελληνικά χέρια
- «Ο Γλάρος» του Τσέχωφ από τον Δημήτρη Καραντζά: Μια επίσκεψη στα σωθικά του θεάτρου
- NASA: Απίστευτες εικόνες από την ισχυρότερη ηλιακή έκλαμψη των τελευταίων έξι ετών
- Επτά περιπτώσεις στις οποίες πρέπει επειγόντως να θέσουμε τα όριά μας φέτος τα Χριστούγεννα
- Τζεφ Μπέζος: Δίνει 42 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ρολογιού 10.000 ετών
- Τελευταία Νέα Huffington Post Greece
- Όλα όσα δεν θα παραγγείλει ποτέ ένας σεφ στο εστιατόριο - Και υπάρχει σοβαρή αιτία
- «Ο Γλάρος» του Τσέχωφ από τον Δημήτρη Καραντζά: Μια επίσκεψη στα σωθικά του θεάτρου
- Επτά περιπτώσεις στις οποίες πρέπει επειγόντως να θέσουμε τα όριά μας φέτος τα Χριστούγεννα
- Τζεφ Μπέζος: Δίνει 42 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ρολογιού 10.000 ετών
- LOCATION3: «Πολυεργαλείο» για κινηματογραφικές παραγωγές από ελληνικά χέρια
- NASA: Απίστευτες εικόνες από την ισχυρότερη ηλιακή έκλαμψη των τελευταίων έξι ετών
- Κορονοϊός: Γιατί πολλοί που νοσούν αυτή την περίοδο με Covid το περνάνε πιο δύσκολα
- Κυβερνητικές πηγές: Ανάλυση με παραδείγματα εξαγγελιών του πρωθυπουργού για αύξηση στις εφημερίες
- Βουλή: Με 158 «ναι» έναντι 142 «όχι» κυρώθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός 2024
- «Οι φονικοί Κουραμπιέδες»: Το Χριστουγεννιάτικο έγκλημα πάθους που έμεινε στην ιστορία (βίντεο)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- ΣΥΡΙΖΑ: Φωνές για είσοδο Κασσελάκη στη Βουλή: «Να θυσιαστούν βουλευτές Επικρατείας»
- Αργεντινή: 13 νεκροί και 11 τραυματίες από σφοδρή καταιγίδα
- Νεκρός ο ένας εκ των δύο αστυνομικών από την καταδίωξη στην Αθηνών – Κορίνθου
- Ασπρόπυργος: Νεκρός 29χρονος αστυνομικός της ΔΙΑΣ σε καταδίωξη στην Εθνική
- Χώρισαν Κένταλ Τζένερ και Μπαντ Μπάνι
- Αναλυτικά όλες οι πληρωμές ως τα Χριστούγεννα
- Κυβερνητικές πηγές: Η 20% αύξηση της αποζημίωσης των εφημεριών του ΕΣΥ ισοδυναμεί με αύξηση κατά μέσο όρο 1.500 ευρώ ετησίως
- Μητσοτάκης – Προϋπολογισμός 2024: Αυξάνεται κατά 20% η αποζημίωση των εφημεριών στο ΕΣΥ – Έρχεται νέο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ
- Νεκρός 29χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετά από καταδίωξη τα ξημερώματα στην Αθηνών – Κορίνθου
- Ι. Χατζηθεοδοσίου: Μακάρι να διαψευστούμε...