Ονειρεμένο τσάι στο σπίτι: 6 μυστικά μας βγάζουν ασπροπρόσωπους

Τελικά υπάρχουν μυστικά για το τέλειο τσάι στο σπίτι; Η χημικός Μισέλ Φρανκλ ισχυρίζεται πως ναι! Και για να μας το αποδείξει, τα αποκαλύπτει όλα ένα προς ένα.

1. Προσθέτουμε στο τσάι μας μια πρέζα αλάτι

Tο ιόν του νατρίου που ενυπάρχει στο αλάτι μπλοκάρει τον χημικό μηχανισμό που προσδίδει στο τσάι μας πικρή γεύση και το βοηθά να διατηρεί αναλλοίωτα τα φυσικά του αρώματα και όλες τις ευχάριστες νότες του.

2. H κούπα παίζει ρόλο

Η Φρανκλ προτείνει επίσης να χρησιμοποιούμε κοντές, φαρδουλές κούπες, καθώς λόγω της επιφάνειάς τους, διατηρούν το τσάι ζεστό

για πιο πολλή ώρα.

3. Ζεσταίνουμε το φλιτζάνι μας

Επίσης, το να προθερμάνουμε την κούπα ή την τσαγιέρα μας είναι ζωτικής σημασίας.

Η υψηλή θερμοκρασία ενισχύει την ποσότητα της καφεΐνης και των αντιοξειδωτικών που απελευθερώνονται από το φακελάκι μας, τα οποία από κοινού, δημιουργούν μοναδικές «αρωματικές ενώσεις» με πάμπολλες ευεργετικές ιδιότητες.

4. Και πότε να ρίξουμε το γάλα;

Σύμφωνα με τη Φρανκλ, το γάλα θα πρέπει να προστεθεί στο ρόφημα μετά το σερβίρισμα του τσαγιού στην κούπα, προκειμένου να μειωθεί η πιθανότητα πήξης του. Ακόμη, το γάλα, θα πρέπει πρώτα να ζεσταθεί, για να μην ρίξει «βίαια» τη θερμοκρασία του ροφήματός μας.

5. Φακελάκια τσαγιού: Ποια θα επιλέξουμε και πώς θα πάρουμε όλη τη γεύση 

Επίσης, το κλειδί για ένα τέλειο τσάι, είναι η χρήση μεγαλύτερων φακελίσκων τσαγιού, που επιτρέπουν στα φύλλα του τσαγιού να διαστέλλονται, διατηρώντας τα σε επαφή με το νερό. Μια επιπλέον, συμβουλή που σίγουρα την έχουμε ξανακούσει, είναι ότι τόσο τα φακελάκια, όσο και τα φύλλα τσαγιού πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο μία φορά.

Έχει σημασία μέσα στο φλιτζάνι, είτε με το χέρι μας, είτε με δύο κουτάλια να στύψουμε ενεργητικά το φακελάκι του τσαγιού, ώστε να απελευθερώσει όλα του τα αρώματα, αλλά και την καφεϊνη και τις ευεργετικές ουσίες του.

6. Λίγος χυμός λεμονιού για το φινάλε

Το τσάι με χυμό λεμονιού είναι ένα καταπραϋντικό ρόφημα, γεμάτο γεύση. Τόσο το πράσινο τσάι, όσο και τα λεμόνια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία από τη φλεγμονή και τη βλάβη των κυττάρων λόγω οξείδωσης. Επομένως ο συνδυασμός τους είναι τρομερά ευεργετικός αλλά και άκρως απολαυστικός.

(Mε πληροφορίες από guardian).

Related...Αβοκάντο: Τελικά μας βοηθά στην απώλεια βάρους ή είναι ακόμη ένας μύθοςΤιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος: Επέλεξε το πράσινο γιατί είναι Παναθηναϊκός! (βίντεο)Αυτό θα συμβεί στα αλήθεια στο σώμα μας αν σταματήσουμε να πίνουμε αλκοόλ για ένα μήνα
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ονειρεμένο,oneiremeno