Ουκρανία: Μάχες ενώ οι Ρώσοι προχωρούν προς το Κίεβο, πολιορκίες και βομβαρδισμοί σε πόλεις

Σκληρές μάχες λαμβάνουν χώρα κοντά στο Κίεβο, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εισβολής κινούνται προς την πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, ο κύριος όγκος των ρωσικών δυνάμεων είναι σε απόσταση περίπου 25 χλμ από το κέντρο της πόλης.

Η Ουκρανία ανέμενε ένα νέο κύμα επιθέσεων στο Κίεβο, το Χάρκοβο και το Ντονμπάς μετά την επιβράδυνση της ρωσικής προέλασης, είπε ο Ολέξι Αρέστοβιτς, σύμβουλος του προσωπάρχη του Ουκρανού προέδρου. Επίσης,

πρόσθεσε πως η Ουκρανία δεν αναμένει η Λευκορωσία να συμμετέχει στη ρωσική δύναμη εισβολής. Ωστόσο, σε μια εξέλιξη που προκαλεί ανησυχίες για περαιτέρω κλιμάκωση, υψηλόβαθμός Ρώσος διπλωμάτης είπε πως η Ρωσία θεωρεί ότι τα φορτία όπλων από τη Δύση προς την Ουκρανία είναι πλέον «νόμιμοι στόχοι».

Οι ρωσικές δυνάμεις φαίνονται να προχωρούν από βορειοδυτικά και βορειοανατολικά στο πλαίσιο των προσπαθειών τους να φτάσουν στην πρωτεύουσα, ενώ άρματα μάχης και πυροβολικό σφυροκοπούσαν περιοχές που ήταν ήδη υπό πολιορκία, σε σημείο που σε μια πόλη οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να θάψουν τους όλο και περισσότερους νεκρούς τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Ουκρανία: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν τζαμί με 80 ανθρώπους στη Μαριούπολη, μεταξύ των οποίων Τούρκοι

Στοιχεία της μεγάλης ρωσικής φάλαγγας κοντά στο Κίεβο είχαν διασπαρεί, πιθανότατα στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να περικυκλωθεί η πόλη, αλλά και να μειωθούν οι απώλειες από τις ουκρανικές αντεπιθέσεις, που έχουν προκαλέσει βαριές απώλειες στους Ρώσους εισβολείς.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 12 March 2022

Find out more about the UK government's response: https://t.co/UIDAtnUZ80

Keywords
Τυχαία Θέματα