Πέδρο Σάντσεζ: Ποιος είναι ο ωραίος σοσιαλιστής που διεκδικεί τον πρωθυπουργικό θώκο στην Ισπανία



«Θέλω να είμαι αυτός που θα στείλω τον Ραχόι στη σύνταξη» δηλώνει ο 43χρονος επικεφαλής των Σοσιαλιστών της Ισπανίας που -όχι άδικα- έχει κερδίσει και τον τίτλο του ωραίου...

Το όνομά του Πέδρο Σάντσεζ, ο οποίος παρέλαβε το 2014 τα ηνία του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας «PSOE) από τον Αλφρέδο Ρουμπαλκάμπα με σκοπό να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για την παράταξη του και την χώρα.

Γεννήθηκε το 1972 στην Μαδρίτη, από πατέρα οικονομολόγο και ενεργό μέλος του Σοσιαλιστικού κόμματος και
μητέρα στον οργανισμό κοινωνικής ασφάλισης.

Παίζει μπάσκετ και είναι φαν της Ατλέτικο Μαδρίτης. Στην πολιτική του σταδιοδρομία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «ο κατάλληλος άνθρωπος την κατάλληλη ώρα».

Το 2003 δεν καταφέρνει να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος (αφού ήρθε 23ος ενώ η παράταξη του πήρε μόλις 21 έδρες) αλλά ένα χρόνο μετά παραιτήθηκαν δύο δημοτικοί σύμβουλοι, εξασφαλίζοντας του ξανά μία θέση στην πρώτη γραμμή.

Με παρόμοιο τρόπο σκαρφάλωσε και στην ηγεσία του PSOE, όταν δύο μεγάλα ονόματα του κόμματος, η πρώην υπουργός άμυνας Κάρμε Τσακόν και η πρωθυπουργός της Ανδαλουσίας Σουζάνα Ντίαθ, αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν, ενώ τη θέση διεκδίκησαν δύο επίσης άγνωστοι του κόμματος, ο Εδουάρδο Μαδίνα (που ήταν και φαβορί) και ο καθηγητής φιλοσοφίας Αντόνιο Πέρες Τάπιας. Ο Σάντσες τελικά εκλέχθηκε με 48,9% παίρνοντας πολλούς ψήφους στην Ανδαλουσία.

Τώρα καλείται να αποδείξει την αξία του στην επικράτεια. Αν και η έκβαση της κούρσας είναι ακόμη άδηλη (με το 40% των πολιτών να δηλώνουν αναποφάσιστοι) οι δημοσκοπήσεις βλέπουν τον Ραχόι πρώτο, με τη δεύτερη θέση να την καταλαμβάνει ο Σάντσεζ (για να ακολουθήσουν οι Podemos και οι Ciudadanos).

Ο Σάντσεζ έχει το ψευδώνυμο «guapo» (όμορφος) και όπως γράφει το Εuronews, πολλοί από τους υποστηριχτές (ή μάλλον «πολλές») του συγχωρούν το γεγονός ότι δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλη επαγγελματική εμπειρία, λόγο ακριβώς της εμφάνισής του.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα