Πέθανε ο Ακίρα Τοριγιάμα, δημιουργός του manga «Dragon Ball»

(Photo by Paco Freire/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Ο Akira Toriyama, ο επιδραστικός Ιάπωνας καλλιτέχνης manga, δημιουργός της σειράς «Dragon Ball», πέθανε σε ηλικία 68 ετών. Άφησε την τελευταία του πνοή την 1η Μαρτίου από οξύ υποσκληρίδιο αιμάτωμα. Την απώλεια του επιβεβαίωσε το Bird Studio, η εταιρεία manga που ίδρυσε το 1983.

«Λυπούμαστε βαθιά που ανακοινώνουμε τον θάνατο

του Ακίρα Τοριγιάμα, ο οποίος είχε ακόμη αρκετά έργα τα οποία έκανε με μεγάλο ενθουσιασμό, αλλά τα άφησε στη μέση της δημιουργίας τους […] Ελπίζουμε ότι ο μοναδικός κόσμος του θα συνεχίσει να αγαπιέται από όλους για πολύ καιρό ακόμα», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανάρτηση της επίσημης ιστοσελίδας του Dragon Ball στα social media

Information ; Dear Friends and Partnershttps://t.co/85dXseckzJpic.twitter.com/aHlx8CGA2M

DRAGON BALL OFFICIAL (@DB_official_en) March 8, 2024

Η επιτυχία του Τοριγιάμα στη βιομηχανία των manga ήρθε νωρίς με τη σειρά «Dr. Slump» στα τέλη της δεκαετίας του ’70, κερδίζοντας το βραβείο Shogakukan Manga το 1981 και επιβλέποντας δύο διασκευές anime που ακολούθησαν. Ωστόσο, η αναγνώριση αυτή δεν ήταν τίποτα σε σύγκριση με το «Dragon Ball», συνέχεια του κουνγκ φου manga «Dragon Boy».

Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά σε σειρές το 1984 κι έγινε μια από τις σειρές manga με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, καθώς αργότερα μεταφέρθηκε αργότερα σε ταινίες, βιντεοπαιγνίδια και τηλεοπτικές σειρές. Θεωρείται επίσης ότι έκανε δημοφιλή το manga σε ολόκληρο τον κόσμο.

Kαλλιτέχνης o οποίος εργάστηκε σε μεγάλο βαθμό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο Τοριγιάμα επεκτάθηκε και πέρα από το «Dragon Ball». Οι άλλοι τίτλοι του περιλαμβάνουν διάφορες εκδόσεις one-shot  manga, καθώς και χαρακτήρες για κλασικά βιντεοπαιχνίδια όπως το «Chrono Trigger» και η σειρά «Dragon Quest».

Με πληροφορίες από Variety

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέθανε, Ακίρα Τοριγιάμα, Dragon Ball,pethane, akira torigiama, Dragon Ball