Πέθανε ο διάσημος φωτογράφος Έλιοτ Έργουιτ σε ηλικία 95 ετών

(AP Photo/Desmond Boylan)

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο διάσημος Αμερικανός φωτογράφος Έλιοτ Έργουιτ, ο οποίος κατέγραψε επί επτά δεκαετίες σημαντικές στιγμές της δημόσιας ζωής στις ΗΠΑ, αλλά και της καθημερινότητας στη Νέα Υόρκη, όπως τη βίωσε στο Upper West Side της Νέας Υόρκης όπου ζούσε επί 60 χρόνια.

Ο Έργουιτ απεβίωσε «ήσυχα στο σπίτι του, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του» αναφέρει

σε ανακοίνωση το πρακτορείο Magnum, του οποίου ήταν μέλος από το 1953 και πρόεδρος του για τρία χρόνια τη δεκαετία του 1960.

Ο Έργουιτ που εργάστηκε αρχικά ως φωτορεπόρτερ, εξέδωσε περισσότερα από 20 βιβλία και παρουσίασε τη δουλειά του σε πολυάριθμες ατομικές εκθέσεις μεταξύ άλλων στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, το Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο, το Musée d’Art Moderne στο Παρίσι και το Barbican στο Λονδίνο.

one of the saddest moments of us history pic.twitter.com/FKaCkbrQNb

— Elliot Erwitt (@elliot_erwitt) June 6, 2016

Στις σημαντικές στιγμές που απαθανάτισε περιλαμβάνεται η περιβόητη διαμάχη το 1959 μεταξύ του τότε αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον και του Σοβιετικού πρωθυπουργού Νικήτα Χρουστσόφ.

Το 2017, στα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση της Ρωσίας, μίλησε στο BBC για το πώς ήταν να βλέπεις δύο παγκόσμιους ηγέτες να διαφωνούν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. «Εντυπωσίαζαν - έπαιζαν για το κοινό τους» είπε για τη στιγμή.

Ο Έργουιτ ήταν γνωστός για τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες που απεικονίζουν τους δρόμους της πόλης, καθώς και για φωτογραφίες δημοσίων προσώπων, του προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι, των ηθοποιών Μαρλέν Ντίτριχ, Μέριλιν Μονρόε και Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Το 1960, σε ηλικία 32 ετών, κατέγραψε διαφημιστικά πλάνα για το κλασικό γουέστερν The Misfits με τη Μέριλιν Μονρόε, τον Μοντγκόμερι Κλιφτ και τον Κλαρκ Γκέιμπλ.

my dear friend JFK he's the greatest love this guy! pic.twitter.com/ZZhf5wimaL

— Elliot Erwitt (@elliot_erwitt) May 31, 2016

remember when I was at the kitchen debate at accidentally snapped this iconic photo bc same pic.twitter.com/dd8MEOds2D

— Elliot Erwitt (@elliot_erwitt) May 26, 2016

happy birthday to this doll here's a snapshot o took of her back in the day pic.twitter.com/MKIwLxJhsr

— Elliot Erwitt (@elliot_erwitt) June 1, 2016

Keywords
Τυχαία Θέματα