Πέθανε ο Βρετανός ηθοποιός Τομ Γουίλκινσον

(Photo by Chris Pizzello/Invision/AP, file)

Ο Βρετανός ηθοποιός Τομ Γουίλκινσον, γνωστός από τις ταινίες The Full Monty, Ερωτευμένος Σαίξπηρ και Εξωτικό ξενοδοχείο Μάριγκολντ, πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 75 ετών.

Ο Τομ Γουίλκινσον είχε αποσπάσει έξι υποψηφιότητες για Bafta -είχε τιμηθεί με Bafta για την ταινία The Full Monty (1997)- καθώς και δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Σύμφωνα

με το BBC, απεβίωσε στο σπίτι του έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγο και την οικογένειά του το Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου.

Με περισσότερες από 130 κινηματογραφικούς και τηλεοπτικούς ρόλους στο ενεργητικό του, ο Τομ Γουίλκινσον είχε την άνεση να παίζει από δράματα εποχής όπως το «Λογική και Ευαισθησία» (1995) και το «Belle» (2013), μέχρι ταινίες δράσης όπως το «Rush Hour» (1998) με τον Τζάκι Τσαν και το «RocknRolla» (2008) του Γκάι Ρίτσι.

Είχε επίσης αποσπάσει βραβείο Emmy για την ερμηνεία του ως Βενιαμίν Φραγκλίνος στη μίνι σειρά του 2008 «John Adams» και μια υποψηφιότητα για Emmy ενσαρκώνοντας τον πατέρα του Τζον Κένεντι, Τζο, στην ταινία «The Kennedys». Μεταξύ άλλων, είχε παίξει στις ταινίες «Selma» (2014), στο «The Grand Budapest Hotel» και στο «Girl with a Pearl Earring».

Γεννημένος στο Λιντς, έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Κορνουάλη και ανακάλυψε την αγάπη του για την υποκριτική σε ηλικία 18 ετών, όταν του προτάθηκε να σκηνοθετήσει ένα έργο. Έκανε σπουδές στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης (Rada) και ξεκίνησε την πορεία του στο θέατρο

Ο πρώτος σημαντικός ρόλος του στην τηλεόραση ήρθε το 1986, στη μίνι σειρά First Among Equals, που ήταν βασισμένη στο ομότιτλο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα του Τζέφρι Άρτσερ. Μαζί του έπαιζε η Νταϊάνα Χάρντκαστλ με την οποία παντρεύτηκαν το 1988 και απέκτησαν δύο κόρες

Παρά τη σημαντική διαδρομή του -από το Batman Begins, το The Patriot μέχρι την Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού και την Άρνηση- ήταν ένας προσγειωμένος άνθρωπος και διατηρούσε χαμηλό προφίλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέθανε, Βρετανός, Τομ Γουίλκινσον,pethane, vretanos, tom gouilkinson